IPTV Magio má nový firmvér, vieme novinky a podrobnosti

Martin Tomšík  /  02. 06. 2010, 15:57

Spoločnosť Slovak Telekom začala od 1.6.2010 nasadzovať nový firmvér pre zariadenia, ktoré používajú zákazníci digitálnej televízie Magio na metalike či optike. Operátor nám prezradil aj ďalšie detaily.

Slovak Telekom v súčasnosti ponúka digitálnu televíziu Magio v dvoch variantoch. Jedným je IPTV verzia (poskytovaná po metalických a optických rozvodoch), druhým spôsobom je vysielanie cez satelit, ktoré využíva družicu Amos 3.

Operátor aktuálne nasadzuje novší firmvér zákazníkom, ktorí sledujú televíziu cez pevné káblové rozvody. Chystá sa aj nový softvér pre Magio Sat, no presný dátum nasadenia zatiaľ nevieme.

T-Com vopred neprezradil ani aktuálne aktualizovanie firmvéru, avšak niekoľko dní pred začiatkom tohto úkonu sa dostalo na internet niekoľko neoficiálnych informácií. Tie tiež hovorili, že všetko by sa malo začať prvého júna, no spoločnosť tento dátum označila za nepresný. "IT s tým začalo skôr, ako bol pôvodný plán", dozvedáme sa.

Podľa informácií od zákazníkov operátora ide konkrétne o nasadzovanie novej verzie Mediaroomu, ktorá nesie označenie 1.6.25310.27, pôvodná zostava bola vo verzii 1.2. Ďalej je tiež známy čas, kedy sa aktualizácie začali. Prví zákazníci dostali aktualizovaný firmvér do zariadení 1. júna popoludní - celý proces trval približne 20 - 30 minút. Dátum nasadenie 1.6. zrejme nie je náhodný, zhodné je s ním číselné označenie softvéru.  

Aktuálne zmeny nám približuje Andrej Gargulák, hovorca spoločnosti Slovak Telekom. "Nasadenie prebieha počas týchto dní vždy v noci, postupne sa objaví všetkým zákazníkom, pričom nie je potrebný manuálny reštart boxu".

Dozvedeli sme sa aj hlavné novinky:

  • Zvýšená bola rýchlosť celej platformy
  • Upravené je grafické rozhranie
  • Dostupné nastavenie zvukových efektov pri ovládaní Menu
  • Nastavenie Audio ako samostatná položka v časti Audio

Zákazníci konkrétnejšie vravia o pridaní loga danej stanice do EPG (elektronického programového sprievodcu), obohatená bola aj videopožičovňa, okrem iného v nej pribudli krátke ukážky filmov. Niektoré funkcie vraj podľa nich zmizli, napríklad tie v položke Nastavenia.

Neprehliadnite: