Počítačový megatender

Matúš Serdula  /  17. 02. 2010, 15:59

Štát nakupuje 12 tisíc notebookov a ďalšie technické vybavenie pre učiteľov. Súčasťou tendra je aj vytvorenie edukačného portálu spolu za viac ako 10 miliónov EUR.

Metodicko-pedagogické centrum (patriace pod Ministerstvo školstva) vyhlásilo už po druhý krát tender na dodávku technického vybavenia pre pedagogických pracovníkov. Predpokladaná hodnota zákazky s DPH je viac ako 10 miliónov EUR.

Jednou z podmienok tendra je certifikácia minimálne na úrovni Cisco Gold Partner, čo spĺňajú 4 slovenské firmy: Soitron, IBM, Siemens a S&T. Certifikovaní odborníci môžu byť aj externí. Firma musí preukázať aj minimálny ročný obrat 20 miliónov EUR za predchádzajúce 3 roky.

Predmetom tendra je dodávka hardvérového a softvérového vybavenia. Konkrétne 12050 kusov notebookov, 12050 kusov aplikačného softvéru, 20 laserových tlačiarní, 50 USB kľúčov, 10 skenerov, 280 WiFi routerov, 50 externých diskov, 260 projektorov, 20 laserových kopírovacích zariadení, 10 digitálnych fotoaparátov, 10 termoviazačov, 10 laminátorov, 10 hrebeňových viazačov, 10 pákových rezačiek, 10 skartovacích zariadení, 10 etiketovacích systémov, 10 videokamier, interaktívny edukačný portál, prenájom videokonferenčného systému v 24 uzloch SR. Bližší opis predmetu zákazky je uvedený v súťažných podkladoch.

Podobný tender od MPC zameraný na materské školy v decembri 2009 vyhrala firma Columbex s cenou 7,3 milióna EUR bez DPH. Ponuku do tohto tendra predložili dvaja uchádzači.

Prvý tender organizovala firma PP & P Co., s.r.o., ktorá nemá webstránku. Tender bol zrušený v decembri a druhý rovnaký tender organizuje vo februári firma Global Procurement s.r.o..

V rámci projektu "Profesijný a karierový rast pedagogických zamestnancov" bude preškolených viac ako 20 tisíc zamestnancov školstva. Projekt je spolufinancovaný z Európskeho sociálneho fondu a začal sa realizovať v októbri 2009. Projekt zahŕňa aj vytvorenie edukačného portálu s videokonferenčným systémom, ktorý má byť kompatibilný s pripravovaným dátovým centrom Ministerstva školstva.


Matúš Serdula

Neprehliadnite: