Vylepšený iGoogle

Martin Šajna  /  20. 10. 2008, 10:09

Google ponúka svojím užívateľom nastaviteľnú domovskú stránku. Na iGoogle ste si mohli doteraz pridať len hodiny, kalendár, výpis menín, RSS čítačku, počasie a pár iných nástrojov. No od 16. 10. má nový dizajn a veľa nových funkcií.

"Prišli sme s novým dizajnom iGoogle pre všetkých užívateľov z USA, ktorý zahŕňa podporu pre gadgety (malé programy) na celej obrazovke a čítanie všetkých RSS zdrojov," povedal inžinier, zodpovedný za vývoj iGoogle, Matt Gundersen pre oficiálny Google blog.

iGoogle
slovenská verzia

Staré menu s kartami, ktoré môžete ešte vidieť v slovenskej verzii, bolo nahradené navigačným menu na ľavej strane. Užívatelia teraz taktiež môžu roztiahnuť niektoré z populárnych programov/nástrojov na celú plochu bez toho, aby museli opustiť iGoogle. Jedným z ďalších nových nástrojov je Gmail gadget, pomocou ktorého môžete skontrolovať prišlé e-maily a pracovať s nimi tiež na tejto domovskej stránke.

iGoogle
americká verzia

V ponuke nájdete aj hry a rôzne zábavky, ktoré vám dovolia hrať Sudoku, sledovať videá na YouTube, čítať komixy, vyhľadávať torrenty, počúvať hudbu, používať slovník, komunikovať cez ICQ, čítať si denné novinky z vašich obľúbených portálov a veľa ďalšieho. Je to určite užitočné, keďže to významne šetrí Váš čas.

Nové spracovanie iGoogle bude čoskoro dostupné aj pre ostatné krajiny.


Zdroj: www.crn.com

Martin Šajna aka artii | www.qwera.sk

Neprehliadnite: