AOL bojuje proti podvodníkom, Google rozšíril dostupnosť svojich služieb

Redakcia Inet.sk  /  21. 04. 2005, 00:00

V posledných dňoch sa udialo mnoho zaujímavých udalostí, ktorých krátky prehľad vám ponúkam. Microsoft sa rozhodol vytvoriť mobilného IM klienta, AOL bojuje proti podvodníkom, Google sprístupnil svoje služby aj pre užívateľov z Veľkej Británie a konečne bola vypustená ôsma finálová verzia prehliadača Opery. Viac informácii nájdete v článku.

Microsoft plánuje vytvoriť mobilného IM klienta

Microsoft včera oznámil, že plánuje vytvoriť IM klienta, ktorý bude fungovať na všetkých mobilných zariadeniach, ktoré sú kompatibilné so systémom Windows Mobile. Tento nový komunikátor je založený na užívateľskom prostredí produktu Office Communicator 2005. Táto aplikácia, pôvodne známy pod kódovým označením Istanbul, integruje možnosti hlasovej, textovej a obrazovej komunikácie, ako aj konferenčných hovorov či posielania SMS do jedného rozhrania, čím ich sprístupňuje v aplikáciách produktu Microsoft Office.

Beta verzia tohto mobilného komunikátoru sa predpokladá v druhej polovici tohto roku. Microsoft taktiež oznámil dohodu s Research in Motion (RIM), ktorý vytvorí Live Communicatons Server klienta pre platformu BlackBerry. Trial verzia bude dostupná už v septembri.

Informácia bola prebratá zo serveru BetaNews


AOL začalo blokovať phishing stránky

AOL oznámilo, že spolu s partnermi začne identifikovať a blokovať prístup svojich užívateľov k phishing stránkam, čo sú stránky s podvrhnutým obsahom, ktorých cieľ je z návštevníka vytiahnuť citlivé údaje (odcudzenie osobných údajov, hesiel a podobne). AOL sľúbilo, že blokovanie stránok sa bude týkať len tých, ktoré sú nebezpečné pre ich klientov a nebude sa teda týkať stránok s iným pochybným obsahom (erotika, ale aj stránky konkurencie a podobne).

Informácia bola prebratá zo serveru BetaNews


Google sprístupnil svoje služby Google Maps a Local aj pre užívateľov vo Veľkej Británii

Opäť sa jedná len o beta verzie týchto služieb, ktoré boli oficiálne predstavené včera. Práve lokálne vyhľadávanie sa pokladá za kľúčovú oblasť pre on-line reklamu, keďže ponúka priestor pre malé a stredné podniky investovať do marketingu na internete. Užívatelia týchto služieb vo Veľkej Británii sú však ukrátení o satelitné záberoch, ktoré boli nedávno integrované do americkej verzie týchto služieb. Zatiaľ neboli z oficiálnych miest potvrdené informácie, či neskôr budú tieto satelitné zábery integrované aj do anglickej verzie. Zároveň neboli oficiálne potvrdené informácie, či sa budú tieto služby ďalej rozširovať do ostatných jazykových mutácií Google.

Informácia bola prebratá zo serveru CNET


Konečne bola vypustená ôsma finálna verzia prehliadača Opera

Vývoj poslednej finálnej verzie prebiehal pomerne dlho, preto určite mnohým užívateľom odľahlo, keď bola táto verzia konečne oficiálne predstavená. Nová Opera opäť prináša vyššiu rýchlosť, lepšie dodržiavanie štandardov a ešte príjemnejšie užívateľské prostredie na aké sme boli zvyknutí.

Medzi najväčšie novinky patrí napríklad možnosť ovládať Operu hlasom, čo je unikátna funkcia, ktorú neponúka žiadny iný prehliadač. Vylepšenia sa dočkalo menu, nastavenia nástrojovej lišty, čítačka RSS a Atom zdrojov, ale aj blokovanie vyskakujúcich okien. Vďaka podpore XmlHttpRequest je v Opere konečne plne funkčný aj Gmail, takže už aj vy si môžete užiť 2 GB e-mailovú schránku od Google. Sprehľadnené boli aj nastavenia Opery samotnej, na ktoré sa sťažovali mnohí užívatelia, že sú neprehľadné. Kompletný zoznam zmien je dostupný na tejto stránke:
http://www.opera.com/windows/changelogs/800/

Samotný prehliadač si môžete stiahnuť na tejto stránke: http://www.opera.com/

Informácia bola prebratá zo serveru BetaNews

Michal Slančík
xdeimosx@inet.sk
http://slancik.blog.sme.sk

Neprehliadnite: