Google Wave je mŕtvy

Marek Havran  /  26. 08. 2010, 00:00

Google vytvoril úžasný šum okolo služby Wave, čo je jeho sociálna sieť, ešte pred jej samotným spustením. A teraz, Google uzatvára tento ambiciózny projekt, bez jeho dokončenia.

/clanok/9901/rozlucte-sa-s-google-wave



 

 

 

Čo to znamená? Len to, že Google nebude ďalej rozíjať Wave ako samostatný projekt. Ale Google bude aj naďalej udržiavať stránky Google Wave, po dobu najmenej jedného roka.
Pokročilé technológie z projektu Wave zahrnie do iných svojich produktov. Jedna vec je istá, že projekt Wave bol inovatívny koncept so skutočne progresívnou technológiou.

Je príliš komplikované používať túto službu, a to by si vyžadovalo zaúčanie nových používateľov.

Google Wave mohol zmeniť spôsob, akým sme doteraz zvyknutí komunikovať, ak by bol úspešný.

"Google Wave projekt nás učí veľa. My sme hrdí na to, že vývojoví tím, utváral postupy, ktoré tlačili až za hranice počítačovej vedy. Sme vzrušený z ďalších vytváraných inovácií so širokým potenciálom pre web." napísal Urs Hölzle, Senior Vice President, na blogu.

Google Wave bol nový koncept, ktorý spájal e-mail, okamžité spracovanie správ (instant messaging ), wiki a sociálne siete. Má množstvo funkcii bežiacich v reálom čase ako kontrolu pravopisu a gramatiky, automatický preklad zo 40 jazykov a tak ďalej.

Ak plánujete vyskúšať aj inú platformu ako je Facebook, tak môžete exportovať všetky vaše údaje. Obrázky, videá a pod.. Jedna z krás produktu Google Wave je, že neukladá dáta.

"Centrálne časti Wave kódu, rovnako aj protokoly ktoré majú mnoho z Wave-ových inovácii, ako drag-and-drop, sú už k dispozícii ako otvorený zdrojový kód. Zákazníci a partneri môžu pokračovať v inováciách, ktoré sme my za počali. "napísal Hölzle.

Zdroj: Google Wave Is Dead, Neil Richards

 

Neprehliadnite: