Aplikácia pre iPhone už aj od Esetu

Juraj Babjak  /  25. 08. 2010, 14:57

Ďalšou firmou, ktorú zlákal svet v podaní iPhonu je Eset. Vyrobili totiž aplikáciu práve pre iPhone. Jedná sa o aplikáciu, ktorá vám poskytne informácie z kyberpriestoru.

Web pre nás na dennej báze ponúka mnoho výhod. Ale s tým prichádza aj stále väčšia hrozba v podaní internetových zločincov, ktorý kradnú osobné a firemné údaje. Spotrebitelia a IT manažéri potrebujú stále nové riešenia pre boj s neustále sa meniacimi hrozbami narušenia ich bezpečnosti. Táto aplikácia má byť riešením pre stále hrozby z kyberpriestoru.

 

To, že Eset vytvoril túto aplikáciu práve v týchto dňoch(21.8.2010) má súvis s konkurenciou. Konkurenčná spoločnosť Symantec vyrobila podobný softvér, takže môže ísť o snahu v podaní Esetu ako im konkurovať.

 

 

Informácie o webových hrozbách dodáva do aplikácie laboratórium v Bratislave. Spomenul to Eset vo svojej tlačovej správe. Tiež je jednoduché si domyslieť, prečo vydali túto aplikáciu práve pre iPhone. Tento smartphone je totiž v poslednom čase nadmieru obľúbený, takže rastie pravdepodobnosť, že si zákazníci vyberú práve toto zariadenie z množstva ponúk na trhu. A potom si môžu do svojho zariadenia stiahnuť túto aplikáciu, ktorá je zadarmo, čiže je freeware. Je dostupná síce len v anglickom jazyku, ale to nebude prekážať, keďže má naozaj jednoduché ovládanie. Na jej spojazdnenie však potrebujete operačný systém iOS 3.1.2. a vyšší.

Okrem mapy so zaznamenanými výskytmi hrozieb vo vašom regióne ponúka aj firemný podcast a blogy Esetu, ktoré sú tiež v angličtine. Takisto v aplikácii Eset Threat Center nájdete aj tipy na ochranu bezpečia svojho iPhonu.

 

Zdroje:www.itunes.apple.com, www.etrend.sk

Neprehliadnite: