HP ako líder pre multifunkčné zariadenia a tlačiarne v štúdii Magic Quadrant

Tlačový servis  /  12. 08. 2010, 00:00

Spoločnosť HP získala pozíciu lídra pre „multifunkčné zariadenia a kancelárske tlačiarne“ v najnovšej štúdii Magic Quadrant poradenskej spoločnosti Gartner.

Vedúca poradenská spoločnosť Gartner zaoberajúca sa prieskumom IT trhu vydáva nezávislé správy, ktoré hodnotia predajcov na základe ich “schopnosti realizácie ” a “kompletnosti ich vízie.”

Podľa správy spoločnosti Gartner “ pri rozhodnutiach o nákupe kancelárskych tlačiarní a multifunkčných produktov zohrávajú väčšiu úlohu softvér, vertikálne riešenia a integrácia služieb. Tradičné nároky na typickú kancelársku tlač ustúpili schopnostiam hardvéru integrovať a rozvinúť softvérové aplikácie. Tie ich spájajú s firemnými systémami na manažment dokumentov. Skutočnými rozlišovacími faktormi sú možnosti monitorovania na diaľku, diagnostika, bezpečnosť a ďalšie.”

Spoločnosť HP nedávno predstavila riešenia, ktoré nielen modernizujú webové, mobilné a bezpečnostné technológie, ale rovnako poskytujú nové spôsoby tlače a správy informácií. HP predstavuje svoju víziu zmien na trhu - od prvej, ktorá umožňuje používateľom tlačiť odkiaľkoľvek bez prístupu k počítaču, až po HP ePrint Enterprise Solution, ktoré umožňuje používateľom tlač napríklad zo zariadenia Blackberry.

Podľa zistení spoločnosti Gartner je “tradičný kancelársky multifunkčný produkt (MFP) neodmysliteľným nástrojom pre väčšinu kancelárskych prostredí. Viacero dnešných MFP môže byť nazvaných smart MFP, keďže môžu byť použité na zachytenie a odoslanie papierových informácií priamo do firemných systémov. Tie spravujú texty, záznamy, dokumenty a ERP systémy.”

S platformou HP Open Extensibility Platform môžu byť dokumenty jednoducho prevedené do papierovej a digitálnej formy podľa požiadaviek jednotlivých zákazníkov.

“Pokračujeme vo významných investíciách do našich multifunkčných zariadení tak, aby poskytovali našim zákazníkom to najlepšie v priemysle,” povedal Ron Coughlin, senior viceprezident LaserJet Enterprise Solutions Divízie zobrazovania a tlače. “Fakt, že vedúce poradenské firmy oceňujú HP rok čo rok, odzrkadľuje našu nekonečnú snahu a odhodlanie zamerať sa na rozvoj našich zákazníkov a ich jedinečné potreby.”


 

Neprehliadnite: