HP Flexible Data Center znižuje výšku investície do sprevádzkovania dátového centra na polovicu a optimalizuje využitie zdrojov

Tlačový servis  /  10. 08. 2010, 00:00

Spoločnosť HP predstavila nový spôsob, ako môžu zákazníci zredukovať kapitálové investície do návrhu a budovania dátových centier o polovicu, a zároveň znížiť emisie CO2 (uhlíkovú stopu).(1)

Riešenie HP Flexible Dáta Center (HP Flexible DC), ktoré bolo prihlásené na patentovanie, ponúka štandardizované, modulárne poňatie návrhu a budovania dátových centier. Klientom umožní nahradiť tradičné návrhy dátových centier flexibilným riešením, ktoré je možné podľa potreby rozširovať a zároveň šetriť zdroje.

„Tlak na úsporu investičných a prevádzkových výdavkov je jedným z hlavných problémov, ktorým dnes firmy čelia,“ povedal David J. Cappuccio, viceprezident a riaditeľ výskumu spoločnosti Gartner. „Pri budovaní nových dátových centier musia zákazníci zohľadňovať možnosti, ktoré podporia rast obchodu, a zároveň ušetria čas aj náklady.“

„Finančné inštitúcie generujú obrovské objemy dát, preto musia byť schopné rýchlo zvyšovať kapacitu svojich dátových centier bez narušenia prevádzky,“ povedal Bob Cashner, senior viceprezident oddelenia pre korporátne nehnuteľnosti v spoločnosti Wells Fargo. „HP Flexible DC ponúka firmám sľubnú možnosť ako efektívne zvládať nároky na ich počítačové systémy a zároveň si poradiť s požiadavkou na zníženie kapitálových nákladov súvisiacich s prevádzkou dátových center.“

„Motýlí“ návrh riešenia HP Flexible DC

Riešenie HP Flexible DC je postavené na „motýľom“ návrhu tvorenom štyrmi prefabrikovanými kvadrantmi či modulmi, ktoré sú pripojené k centrálnej riadiacej sekcii (tvarom tak pripomína motýľa). K finančnej efektivite riešenia prispieva predovšetkým na využitie priemyselných komponentov a optimalizovaný proces budovania s radom možností distribúcie energie a chladenia.

Divízia HP Critical Facilities Services ponúka služby poradenstva, technického návrhu a architektúry. Spolupracuje s klientmi na vyhodnotenie ich potrieb, čo im pomôže naplánovať a implementovať komplexnú infraštruktúru dátového centra.

„Pre zákazníkov z radov poskytovateľov finančných služieb, vládnych subjektov i prevádzkovateľov služieb cloudu bude HP Flexible DC vďaka svojej škálovateľnej a modulárnej povahe presvedčivou alternatívou,“ povedal Jan Fara, obchodný riaditeľ HP Technology Services v ČR. „Svoje skúsenosti v tejto oblasti ponúkame samozrejme aj klientom, ktorí chcú „iba inovovať“ svoje súčasné dátové centrá za účelom výrazného zníženia prevádzkových nákladov – po dodaní našich návrhov na zmeny sú budúci zákazníci často veľmi prekvapení, aké ˋveľké peniazeˊ sme u nich dokázali nájsť a ušetriť.

Hlavné vlastnosti riešenia HP Flexible DC:

Prefabrikované, štandardizované komponenty umožňujú zákazníkom skrátiť dobu potrebnú na vybudovanie a nasadenie dátového centra, čo znamená nižšie kapitálové náklady a rýchlejšie uvedenie produktov na trh.

Modulárne koncepcie umožňujú zákazníkom zvyšovať škálovateľnú kapacitu pri zachovaní požadovanej úrovne spoľahlivosti a redundancie.

Špecifické konfigurácie optimalizujú využitie energie a chladenie a tak pomáhajú zákazníkom obmedzovať emisie skleníkových plynov a uhlíkovú stopu zariadení.

Mechanické systémy chladené vzduchom ušetria zákazníkom oproti vodným chladeniam výdavky za energiu a potenciálne tiež milióny litrov vody ročne.

Ceny a dostupnosť

Riešenie HP Flexible DC dodáva divízia HP Critical Facilities Services. Jeho cena sa líši podľa náročnosti implementácie. Ďalšie informácie sú k dispozícii na webe www.hp.com/services/flexdc.

Služby divízie HP Critical Facilities Services sú súčasťou rozsiahleho portfólia služieb spoločnosti HP pre dátové centrá. Divízia HP Critical Facilities Services ponúka vyspelé riešenia napájania a chladenia s osvedčenou odbornosťou v oblasti strategického plánovania, návrhu a služieb zabezpečenia prevádzky kriticky dôležitých zariadení. Ďalšie informácie sú k dispozícii na webe www.hp.com/go/cfs.

 

Neprehliadnite: