Záznam v High Definition za menej než 15 minút s novým Blu-ray BD-R 25GB 6x od Verbatimu

Tlačový servis  /  28. 07. 2010, 00:00

Nový Blu-ray disk od Verbatimu ponúka 25 GB úložnej kapacity, šesťnásobnú rýchlosť zápisu a verzia s potlačiťeĺným povrchom umožňuje naviac jednoduchú personalizáciu či označenie nosiča. Je vhodný na záznam filmov vo vysokom rozlíšení High Definition, zálohovanie veľkého množstva dát alebo dlhodobú archiváciu súborov ako sú fotografie a videá.

Nový Verbatim Blu-ray BD-R SL 25GB 6x je k dostaniu v obchodoch za odporúčanú cenu 6,4 EUR za kus (balenie obsahuje 5 kusov) a BD-R SL 25GB 6x Printable s potlačiťeĺným povrchom za 6,5 EUR za kus (balenie obsahuje 10 kusov).

 

  • Kapacita 25 GB päťnásobne prevyšuje kapacitu bežného DVD-R, dokáže pojať až 4 800 fotografií pri priemernej veľkosti jednej fotografie 5 MB

  • Ochranná vrstva Hard Coat

  • Dlhodobá archivačná životnosť

  • Anorganická záznamová vrstva MABL pre vynikajúcu kvalitu zápisu

  • Špičkový výkon pri prehrávaní

  • Povrch až k vnútornému kruhu je celkom potlačiteľný atramentom (22 – 117 mm)

 

Médiá Blu-ray predstavujú pre spotrebiteľa čím ďalej atraktívnejšie riešenie na záznam a archiváciu dát – v domácej i profesionálnej sfére. Verbatim na tento dopyt reaguje prostredníctvom svojho nového Blu-ray disku BD-R SL 25GB 6x Printable, ktorý ponúka päťkrát vyššiu kapacitu než bežné DVD-R, pričom garantuje dlhodobo spoľahlivé uloženie dát počínajúc súkromnými fotografiami a videonahrávkami až po kancelárske dokumenty. Čas vypálenia celého disku neprekračuje 15 minút a jeho povrch je plne potlačiteľný atramentom až k vnútornému kruhu (22 – 117 mm).

 

Záznamová technológia Verbatim MABL a ochranná vrstva Hard Coat


Disky BD-R a BD-DL od Verbatimu používajú novo vyvinutú anorganickú záznamovú vrstvu nazvanú MABL; patentovanú technológiu, ktorá zaručuje vynikajúcu kvalitu zápisu, dlhodobú archivačnú životnosť a špičkový výkon pri prehrávaní. Osvedčená výrobná technológia a skúsenosti Verbatimu sú zárukou perfektného záznamu na každý Blu-ray disk. Rovnako ako na všetky CD, DVD a Blu-ray nosiče od Verbatimu sa i na tento nový disk vzťahuje doživotná záruka.

 

Technológia Hard Coat od Verbatimu – špeciálna ochranná vrstva proti poškriabaniu – chráni disk nielen pred škrabancami, ale i prachom a odtlačkami prstov, čím pomáha vyhnúť sa problémom počas zápisu či prehrávania dát. „Vďaka tejto ochrannej vrstve a záznamovým technológiám, ktoré boli vyvinuté našou materskou organizáciou Mitsubishi Kagaku Media, majú zákazníci istotu, že ich médiá sú najvyššej dostupnej kvality,“ vysvetľuje Torsten Leye, Marketing Manager Optical v spoločnosti Verbatim EUMEA.

 

Verbatim/Mitsubishi Kagaku Media je prispievajúcim členom Blu-ray Disc Association (BDA) a ako popredná značka v oblasti CD, DVD a Blu-ray nosičov si uchováva blízke vzťahy s najväčšími výrobcami optických prehrávačov a záznamových zariadení. Verbatim spolupracuje s výrobcami hardvéru, ktorým poskytuje médiá za účelom testovania a optimalizácie novo vyvíjaného hardvéru. Vďaka tomu majú spotrebitelia istotu, že médiá Verbatim sú vždy veľmi dobre kompatibilné s hardvérom od popredných výrobcov.

 

„Náš výskumný a vývojový tím v Mitsubishi Kagaku Media nám umožňuje držať sa v popredí technológie modrého lasera ako sú napríklad trojvrstvové médiá s kapacitou 100 GB,“ hovorí Torsten Leye, Marketing Manager Optical v spoločnosti Verbatim EUMEA. „Tieto nové médiá budú vyrábané v továrni Mizushima spoločnosti Mitsubishi Kagaku Media a ich príchod na trh očakávame na jar 2011.“

 

Neprehliadnite: