Spoločnosť General Motors obnovila dohodu s HP Enterprise Services v hodnote dvoch miliárd dolárov

Tlačový servis  /  27. 07. 2010, 00:00

Divízia HP Enterprise Services dnes oznámila, že získala niekoľkoročný kontrakt od spoločnosti General Motors Company (GM) na dodávku aplikácií a infraštruktúrnych služieb v hodnote presahujúcej dve miliardy dolárov. V rámci zmluvy má spoločnosti GM pomôcť sústrediť sa na jej obchodné ciele na vysoko konkurenčnom trhu.

Na základe podmienok zmluvy bude HP spravovať technologickú infraštruktúru GM s dôrazom na zabezpečenie vynikajúcej spätnej väzby koncových užívateľov a neustále ju zdokonaľovať – od výrobných závodov až po „zasadačku“ predstavenstva. HP zabezpečí pre globálne operácie GM vrátane dcérskej spoločnosti OnStar sieťovú infraštruktúru, technické vybavenie pracovísk, správu mainframov a aplikácií aj služby systémovej integrácie.

Nová dohoda pokrýva významnú časť doterajšej spolupráce HP a GM. Obnovuje doterajšiu zmluvu už rok pred jej plánovaným ukončením a predlžuje 25ročný vzťah oboch spoločností.

„Inovatívne stratégie GM pre obchod a technológie zabudované vo vozidlách vyžaduje ekonomicky výhodnú spoluprácu, aby sme dokázali ponúknuť našim zákazníkom ešte lepšie služby pri konštruovaní , výrobe a predaji najlepších osobných a nákladných automobilov na svete“ povedal Terry Kline, viceprezident a riaditeľ IT oddelení v spoločnosti GM. „HP patrí mezi našich dlhodobých spoľahlivých partnerov, pretože jeho vysoko odborný a kreatívny tím nám pomáha rýchlo a úspešne realizovať nové fázy našej obchodnej stratégie.“

HP bude poskytovať aplikácie a služby správy infraštruktúry pre desiatky tisíc stolových počítačov a mobilných zariadení, výrobnú divíziu a dodávateľský reťazec GM. Medzi poskytované služby patrí:

  • Služby vývoja a správy aplikácií pre vývoj produktov, výrobu, podnikové služby, dodávateľský reťazec, OnStar a ďalšie operácie.

  • Integrácia konvergovanej infraštruktúry a celkového technologického plánu podporujúca technologické prostredie GM od rôznych dodávateľov.

  • Služby správy mainframov pre hlavné podnikové systémy GM vrátane aplikácií pre finančné transakcie a dodávateľský reťazec.

  • Globálne služby technickej podpory vo viac ako 50 krajinách a jazykoch.

  • Komplexná správa a zabezpečenie sietí a zabezpečenie videokonferencií.

„Automobilový priemysel prechádza transformáciou a technologická infraštruktúra GM musí bežať na plné obrátky, aby spoločnosť dokázala naplno využiť potenciálne príležitosti na trhu,“ povedal Tom Iannotti, senior viceprezident a riaditeľ HP Enterprise Services. „HP už koncernu GM častokrát preukázalo, že dokáže poskytovať vynikajúce služby, a budeme v tom aj naďalej pokračovať, aby sme automobilke pomáhali realizovať jej podnikateľské zámery.“

Ďalšie nástroje, technológie a zdroje pre podporu prevádzok GM pomôžu spoločnosti HP zabezpečiť partneri Agility Alliance, napr. Microsoft alebo PricewaterhouseCoopers.

Neprehliadnite: