Nová zmluva so spoločnosťami Telefónica a Indra

Tlačový servis  /  22. 07. 2010, 00:00

Spoločnosť Telefónica, jeden z najväčších telekomunikačných operátorov na svete s prevádzkami v 25 krajinách a počtom zákazníkov 265 miliónov, uzatvorila zmluvu so spoločnosťami Ericsson (NASDAQ:ERIC) a Indra - poprednou nadnárodnou španielskou IT spoločnosťou.

  • Ericsson a španielska IT firma Indra uzatvorili zmluvu s Telefónicou

  • Ericsson a Indra sa budú starať o fakturáciu predplatených služieb, o súvisiace systémy prevádzkovej podpory a  o približne 500 zamestnancov spoločnosti Telefónica I+D /výskum a vývoj/

  • Sedemročná zmluva o poskytovaní predplatených služieb pre viac ako 20 podnikov zo skupiny Telefónica

  • Riešenie fakturácie predplatených služieb v súčasnosti slúži približne 100 miliónom zákazníkom


Zmluva zahrňuje úplný prevod aktív spoločnosti Telefónica v oblasti fakturácie predplatených služieb a súvisiacich systémov na podporu prevádzok, spolu s približne 500 zamestnancami, ktorí vyvíjajú a zabezpečujú prevádzku a údržbu riešenia, ktoré v súčasnosti slúži približne 100 miliónom účastníkom skupiny Telefónica. Príslušné aktíva budú prevedené na spoločnosti Ericsson a Indra s účinnosťou od októbra 2010.

Táto zmluva posilní postavenie spoločnosti Ericsson vo sfére systémovej integrácie a
v oblastiach systémov pre podporu podnikania (BSS) a systémov pre podporu prevádzky (OSS). Už i tak silné porfólio spoločnosti Ericsson v oblasti fakturácie a spoplatňovania bude takto významne doplnené a poskytne spoločnosti príležitosti ďalej rozvíjať a rozširovať svoje kompetencie pre oblasť BSS s prípadnou komercializáciou pre iných zákazníkov.

Z 500 vysoko kvalifikovaných zamestnancov, ktorí sa stanú členmi spoločnosti Ericsson a Indra, približne 400 bude presunutých zo spoločnosti Telefónica I+D v Španielsku a asi 100 z Telefónica I+D v Brazílii.

Hovorca spoločnosti Telefónica to komentuje nasledovne: "Predplatené služby sú dôležitou zložkou ponuky skupiny a sme radi, že Ericsson a Indra budú mať na starosti manažment nášho riešenia. Táto zmluva poskytuje jedinečnú príležitosť pre rozvoj a prevádzkovú efektívnosť fakturácie, v spolupráci s firmami Telefónica I+D, ktoré prevezmú obe spoločnosti."

Magnus Mandersson, riaditeľ divízie Globálne služby v spoločnosti Ericsson, dodáva: "Ide o stimulujúcu zmluvu, ktorá posilňuje náš vzťah so spoločnosťou Telefónica a je podnetom pre inováciu našej práce a nové obchodné modely pre našich zákazníkov. Partnerstvo so spoločnosťou Indra taktiež sprístupní nové obchodné príležitosti, vďaka ich vedúcemu postaveniu v oblasti IT riešení a systémovej integrácie IT."

 

 

Neprehliadnite: