V lete nakupujeme cez internet fotoaparáty a športové potreby

Tlačový servis  /  08. 07. 2010, 00:00

S príchodom leta nakupujú Slováci cez internet digitálne fotoaparáty a športové potreby – tovary súvisiace s dovolenkou. "Už niekoľko týždňov evidujeme rast dopytu po fotoaparátoch, griloch, ako aj kolieskových korčuliach či bicykloch," uviedol Tomáš Hodboď z internetového portálu www.heureka.sk, ktorý porovnáva produkty a ceny v stovkách internetových obchodov na Slovensku.

„K dobrej dovolenke patrí neodmysliteľne aj dobrá kniha. V tomto segmente je dopyt stabilný po celý rok.“ Počas letnej sezóny idú v e–shopoch na odbyt aj plavky a letné šaty. „Svedčí to o postupnom náraste dôvery spotrebiteľov k nakupovaniu cez internet. Hoci si klient oblečenie vyskúšať nemôže, presnejšie značenie mier a veľkostí v niektorých e–shopoch jeho nákup výrazne uľahčuje,“ doplnil Hodboď.

 

 

Zatiaľ čo v lete vo všeobecnosti záujem o nakupovanie skôr klesá, spomínané komodity si záujem stále udržiavajú i počas letnej uhorkovej sezóny. „V prípade športových potrieb môžeme zaznamenať nárast o cca 10 percent, čo sa týka plaviek a letného oblečenia sa rast pohybuje okolo 30-40 percent,“ upresnil Hodboď.

 

Hlavnými výhodami e-shopov oproti kamenným obchodom sú nižšia cena, úspora času a menej starostí s dopravou. Dôležitú úlohu zohrávajú špeciálne webové stránky, ktoré porovnávajú ponuku e-shopov a zároveň dávajú priestor pre recenzie užívateľov.

Neprehliadnite: