Tablet pre biznis Cisco Cius

Tlačový servis  /  02. 07. 2010, 00:00

Cisco predstavilo svoj dotykový tablet pre biznis sféru. Dostal meno Cisco Cius. Prvé špecializované prenosné zariadenie tohto druhu prináša virtuálny desktop umožňujúci plnohodnotný prístup k špecializovaným aplikáciám pre kolaboráciu a komunikáciu. S hmotnosťou 0,52 kilogramu a uhlopriečkou displeja 7 palcov sa radí medzi ultraprenosné mobilné prístroje.

Vysoko zabezpečená mobilná platforma ponúka HD video streaming a prenos videa v reálnom čase, viacstranné konferencie, e-maily, instant messaging, prehliadanie webových stránok, vytváranie a zdieľanie obsahu z ktoréhokoľvek miesta v sieti. Na trh sa dostane začiatkom budúceho roka.

 

Tablet Cisco Cius beží pod operačným systémom Android. Je vybavený procesorom Intel Atom taktovaným na 1,6 GHz a vymeniteľnou batériou, ktorá pri bežnom používaní vydrží osem hodín. Poskytuje široké možnosti dátovej konektivity. V rámci firemnej siete ho možno bezdrôtovo pripojiť pomocou Wi-Fi 802.11a/b/g/n, mimo podniku prostredníctvom 3G a v budúcnosti aj 4G sietí. K dispozícii je aj dokovacia stanica s podporou gigabitového Ethernetu, ktorá súčasne plní funkciu telefónu a hlasného reproduktoru. Zdieľanie dát s desktopovým PC zabezpečuje technológia Bluetooth 3.0 a Micro-USB port. Cius disponuje 32 GB flash pamäťou, ktorú je možné rozširovať pomocou SD kariet. Funkcia On-Board akcelerometer sa stará o automatické zobrazovanie obsahu na šírku alebo na výšku podľa aktuálnej orientácie prístroja.

Ultratenské zariadenie od spoločnosti Cisco má širokouhlý dotykový displej, ktorý je primárne určený na profesionálne využitie, ako sú videokonferencie a videohovory v HD rozlíšení (720p). Tomu je prispôsobená aj predná 5-megapixelová kamera s obnovovacou rýchlosťou 30 snímok za sekundu, ktorá dokáže zhotovovať aj statické obrázky. Mikrofón je odladený voči okolitému ruchu. Pomocou jediného tlačidla sa možno pripojiť k obľúbeným kolaboračným nástrojom Cisco TelePresence. Prilákať zákazníkov z biznisu majú najmä aplikácie ako Cisco Quad, Show and Share, WebEx alebo Unified Communications Manager. Okrem toho aj samotný operačný systém od spoločnosti Google bude ponúkať vlastné aplikácie pre toto zariadenie.

Cisco Cius predstavuje otvorenú platformu pre komunikáciu a kolaboráciu, ktorá je svojim zameraním a aplikáciami určená na bezpečné pristupovanie pracovníkov v teréne k firemným dátam. Umožňuje im v reálnom čase zdieľať podnikový obsah odkiaľkoľvek a kedykoľvek. „Cisco Cius je stelesnením toho, ako sieť mení spôsoby, akými žijeme, pracujeme, učíme sa a hráme. Zdravotníkom pomáha zlepšovať starostlivosť o svojich pacientov, obchodníkom služby a učiteľom vzdelávací proces. Najlepšie na tom všetkom je, že náš tablet ponúka nástroje, ako výrazne znížiť náklady používateľov na sprostredkovanie týchto nových zážitkov,“ povedal Tony Bates, viceprezident a generálny riaditeľ spoločnosti Cisco pre podnikanie, obchod a malé firmy.

 

 

 

Neprehliadnite: