Vďaka automatizácii a zjednodušeniu IT ušetria zákazníci HP prevádzkové náklady v rádoch miliónov dolárov

Tlačový servis  /  29. 06. 2010, 00:00

Spoločnosť HP nadviazala na svoju dynamickú stratégiu Converged Infrastructure a predstavila novinky, z ktorých niektoré tvoria prvé produkty svojho druhu v oblasti serverov, dátových úložísk, sieťových prvkov a technológií správy napájaní. Tieto novinky umožnia zákazníkom presunúť milióny dolárov z prevádzkových nákladov do činností priamo súvisiacich s inováciami podnikania.

HP Converged Infrastructure ponúka plán pre zákazníkov, ktorí chcú účinne bojovať s rozrastaním, zložitosťou a priveľkými nákladmi na údržbu ich IT infraštruktúry.

 

Medzi novo uvedené produkty na tohtoročnej konferencii HP Tech Forum patria najvýznamnejšie inovácie produktového portfólia HP BladeSystem za posledné štyri roky vrátane niekoľkých nových serverov a zdokonalených technológií HP Virtual Connect a HP BladeSystem Matrix. Spoločnosť HP ďalej predstavila jedinečné technológie správy napájaní, ktoré automatizujú sledovanie a ovládanie odberu energie naprieč IT systémami v dátovom centre, a tiež úložný softvér, ktorý poskytuje užívateľom novú úroveň jednoduchosti a automatizácie prostredníctvom jednotnej architektúry deduplikácie dát.

„Zákazníci žiadajú riešenia, ktoré odstránia z ich IT prostredí zložitosť a zbytočné vybavenie, aby sa mohli miesto prevádzkových otázok sústrediť na inovácie,“ povedal Pavel Klimuškin, riaditeľ HP Enterprise Servers, Storage and Networking. „HP neustále rozvíja a posilňuje svoju stratégiu konvergovanej infraštruktúry prevratnými podnikovými riešeniami pre všetky oblasti dátových centier, čo pre klientov znamená vyššiu úroveň zjednodušenia, výkonu a úspor.“

Blade počítače a servery HP ProLiant G7: Návratnosť investícií len za 30 dní(1).

Schopnosť HP priniesť tieto a ďalšie inovácie s podporou odvetvových noriem posilnila dôveru zákazníkov v portfólio HP ProLiant, o čom svedčí vedúca pozícia spoločnosti na trhu – 56,1% podiel na trhu blade serverov a 39,2% podiel na trhu serverov x86 podľa správy IDC Worldwide Quarterly Server Tracker.(2)

Súčasné podnikové aplikácie, ktoré sú dátovo veľmi náročné, vedú k masívnemu nárastu požiadaviek na škálovateľnosť, spoľahlivosť a výkon. Pre optimálne fungovanie musia servery disponovať vyváženou architektúrou procesoru, vstupných a výstupných rozhraní a pamäte.

Tri nové škálovateľné servery HP ProLiant prinášajú rad inovácií z oblasti automatizácie, ktoré umožnia zákazníkom urýchliť poskytovanie aplikácií, efektívnejšie využívať IT prostriedky a dosiahnuť lepšiu návratnosť investícií. Tieto rackové servery ponúkajú niekoľko odvetvových prvenstiev vrátane pamäťovej kapacity až 2 TB (terabajty) a samočinného odstraňovania problémov, ktoré maximalizujú prevádzkyschopnosť aplikácií s 200% nárastom dostupnosti.(3) Servery sú optimalizované pre dátovo najnáročnejšie úlohy a obmedzujú celkovú stopu dátového centra, jeho zložitosť a prevádzkové náklady konsolidačným pomerom až 91:1.

Sedem nových blade serverov HP ProLiant G7 odpovedá na najnáročnejšie požiadavky virtualizačných prostredí. Patrí sem okrem iného vôbec prvý blade na trhu s 1 TB pamäťou a integrovanou technológiou 10Gb Virtual Connect FlexFabric pre škálovateľnosť rozhraní. S architektúrou, ktorá poskytuje vyvážený výkon procesoru, rozšírenú pamäť a kapacitu rozhrania, podporia tieto systémy až štyrikrát viac virtuálnych počítačov ako konkurenčné blade servery. Pritom im ale stačí o 66 % menej hardvéru.(4)

HP Virtual Connect: Konvergenciou dátových a úložných sietí eliminuje rozrastanie sietí
V dôsledku explozívneho rastu virtuálnych počítačov vzrástla zložitosť a náklady na pripojenie serverov k sieťam a úložným systémom. Rozšírené portfólio HP Virtual Connect poskytuje automatizované pripojenie k akejkoľvek sieti a eliminuje až 95 % spletitosti prepájania na okraji siete.


Nový modul HP Virtual Connect FlexFabric je v súčasnosti jediným zariadením, ktoré zabezpečí pripojenie serveru k akejkoľvek sieti Fibre Channel, Ethernet a iSCSI. Odpadá tak nutnosť používať niekoľko prepojovacích technológií. Vďaka technológii HP Virtual Connect FlexFabric, ktorá je teraz zabudovaná v blade serveroch HP ProLiant G7, môžu zákazníci ušetriť takmer 150 tisíc EUR (takmer 185 000 dolárov) za sieťové vybavenie na každú serverovú skriňu.(5)

S viac ako tromi miliónmi dodaných portov sa predaj technológie HP Virtual Connect za prvý polrok HP fiškálneho roku 2010 medziročne zdvojnásobil. HP Virtual Connect umožňuje klientom rýchlo a transparentne prekonfigurovať pripojenie k sieťam LAN a SAN presunom pracovných úloh alebo pridaním a nahradením serveru za chodu.

HP BladeSystem Matrix: Automatizuje nasadenie privátneho cloudu

Pri ručnom zavádzaní aplikácií a infraštruktúry trvá sprevádzkovanie nových služieb v podniku týždne až mesiace. Zákazníci však potrebujú automatizované IT prostredie, aby dokázali rýchlo reagovať na obchodné zmeny.

Riešenie HP BladeSystem Matrix prostredníctvom novej integrácie s riešením HP Server Automation zjednodušuje IT prostredie pohotovým, samoobslužným poskytovaním aplikácií. HP BladeSystem Matrix umožňuje klientom čoby prvá „all inclusive“ ponuka konvergovanej infraštruktúry nasadiť komplexné IT prostredie privátneho cloudu už v priebehu niekoľkých minút.(6) Vďaka tomu môžu zákazníci znížiť svoje celkové náklady na vlastníctvo až o 56 % oproti tradičným IT infraštruktúram.(6)

„Náš úspech závisí od schopnosti dodávať spoľahlivé, vysoko kvalitné IT služby, aby sme dokázali bez narušenia prevádzky reagovať na výkyvy dopytu a podporiť obchodný rast,“ povedal Merritte Stidston, riaditeľ Development Center Strategy & Operations v spoločnosti McKesson. „HP BladeSystem Matrix ponúka samoobslužný portál založený na šablónach, ktorý využíva osvedčené postupy spoločností McKesson a HP a umožňuje nám rýchlo sprevádzkovať nové blade servery – tento rok sme ich už sprevádzkovali viac ako deväťdesiat a u každého z nich to trvalo len minútu. Môžeme sa tak spoľahnúť na konzistentné a opakovateľné výsledky, ktoré šetria môjmu tímu čas pre iné úlohy a zároveň obmedzujú množstvo chýb.“

HP Intelligent Power Discovery: Odstraňuje kapacitné predimenzovanie datacentra

Presné a aktuálne údaje o spotrebe energie a jej kontrola prinášajú firmám pri prevádzke dátových centier finančnú úsporu v rádoch miliónov dolárov.

HP Intelligent Power Discovery je vôbec prvou technológiou pre zelené dátové centrá, ktoré vytvárajú automatizovanú, energeticky šetrnú sieť medzi servermi HP ProLiant,(7), nástrojmi tretích strán pre správu zariadení a energetickými sieťami dátového centra. Tento softvér rozširuje riešenie HP Data Center Smart Grid a poskytuje väčšiu transparentnosť i prehľad o spotrebe energie prostredníctvom priebežne aktualizovanej grafickej mapy spotreby energie naprieč servermi a zariadeniami. Presným prideľovaním energie môžu užívatelia predĺžiť životnosť svojich dátových centier a ušetriť ročne až takmer 4,08 miliónov EUR (približne 5 miliónov dolárov) na každých 1 000 serverov.(8)

HP StoreOnce: Nové poňatie deduplikácie dát pre konvergovanú infraštruktúru

Deduplikácia znižuje prevádzkové náklady odstránením niekoľkých uložených verzií rovnakých dát. Prvé generácie týchto produktov nútili klientov používať pre rôzne aplikácie a platformy rôzne procesy a nástroje.

HP StoreOnce je prvé riešenie, ktoré jednotnou architektúrou automatizuje deduplikáciu dát naprieč celým podnikom. Odstránením zložitosti niekoľkých deduplikačných procesov a produktov zvyšuje HP StoreOnce produktivitu a efektivitu správy dát. Táto nová trieda deduplikačného softvéru postavená na patentovaných inováciách výskumnej divízie HP Labs poskytuje výnimočne jednoduché ovládanie, až 20% zlepšenie výkonu(9) a dvakrát výhodnejší pomer ceny a výkonu ako iné popredné konkurenčné riešenia.(10)

Softvér HP StoreOnce je k dispozícii s radom zálohovacích systémov HP D2D vrátane nového zariadenia HP D2D4312 a umožňuje zákazníkom znížiť výdavky za úložnú kapacitu až o 95 %.(9) Je obsiahnutý vo virtuálnych zariadeniach, zálohovacích klientoch či škálovateľných úložných systémoch a poskytuje jednotné riešenie pre všetky potreby užívateľov v oblasti deduplikácie.

Ďalšie informácie o nových produktoch HP na konferencii Technology Forum sú k dispozícii na webe www.hp.com/go/TechForum2010.

 

Neprehliadnite: