Prichádza Oracle Application Express 4.0

Tlačový servis  /  28. 06. 2010, 00:00

Bezplatný nástroj Oracle Application Express 4.0 pre rýchly vývoj databázovo orientovaných webových aplikácií zjednodušuje ich tvorbu aj použiteľnosť.

Nová verzia nástroja Oracle Application Express urýchľuje a zjednodušuje vývoj Web 2.0 aplikácií. Softvér sa ako bezplatná súčasť dodáva so všetkými edíciami a verziami Oracle Database 11 g.

Medzi kľúčové novinky patria nové dynamické akcie, ktoré umožňujú vývojárom deklaratívne začleniť dynamické procesy na strane klienta. Môžu tak poskytnúť robustnú užívateľskú skúsenosť webu 2.0 bez toho, aby sa museli učiť JavaScript a AJAX. Moduly plug-in rozširujú vývojové prostredie a umožňujú vývojárom zahrnúť aj vlastné komponenty.

Webové služby typu RESTful uľahčujú integráciu s webovými službami typu RESTful, ktoré je možné realizovať cez deklaratívne rozhranie. Websheets poskytujú rýchly a jednoduchý spôsob, ako prepojiť a zdieľať obsah a dáta na webe. A vylepšené témy poskytujú modernizované užívateľské rozhranie, ktoré vyhovuje štandardom XHTML a CSS.

Pomocou samotného webového prehľadávača umožňuje Oracle Application Express vývojárom rýchle vytvárať a nasadzovať profesionálne aplikácie pre Oracle Database, ktoré sú rýchle a zároveň bezpečné.

Neprehliadnite: