Sony nabíja mobil či prehrávač za pochodu

Tlačový servis  /  22. 06. 2010, 00:00

Nápis „vybitá batéria“ na displeji telefónu, keď čakáte dôležitý hovor, či „vyšťavený“ iPod práve pred dlhou cestou autobusom? Presne vtedy príde vhod novinka od Sony. Ide o miniatúrny zdroj energie Sony CP-AL z novej rodiny Cycle Energy. Ten slúži na okamžité dobíjanie všetkých USB kompatibilných mobilov, hudobných prehrávačov a prenosných hracích konzol priamo „za pochodu“ či z akejkoľvek zástrčky.

Spoločnosť Sony chce uľahčiť život zaneprázdneným užívateľom prenosných zariadení, vrátane mobilných telefónov, prehrávačov Walkman, iPod, hudobných prehrávačov a herných konzol. Uvádza preto na trh prenosný napájací USB adaptér CP-AL.

 

Adaptér má unikátny dizajn duálneho modulu. Prvý modul slúži ako adaptér pre nabíjanie priamo zo zástrčky. Keď k nemu pripojíte druhý modul so vstavanou nabíjateľnou Li-Ion batériou, môžete váš mobil či mp3 prehrávač nabíjať „za pochodu“.

Všetko, čo potrebujete je originálny USB kábel dodávaný s vašim telefónom, hudobným prehrávačom alebo hernou konzolou.

 

Prenosný sieťový USB adaptér naplno ťaží z vedúcej pozície spoločnosti Sony v oblasti technológie Li-Ion nabíjateľných batérií a je prvým mobilným napájacím riešením z novej rodiny produktov Cycle Energy. Adaptér Sony CP-AL kúpite za 33 €.

 

Spoločnosť Sony aj naďalej potvrdzuje svoj zodpovedný prístup k životnému prostrediu a prenosný sieťový USB adaptér dodáva v obalových materiáloch, ktoré sú ohľaduplné k životnému prostrediu a sú vyrobené z recyklovateľného vlnitého papiera.

 

 

 

Technické údaje

CP-AL s lítium-iónovou batériou

Napájacie napätie

Striedavé napätie 100 - 240 V

Rozmery (V x Š x H)

58 x 46 x 21,5 mm

Hmotnosť

45 g

Prevádzková teplota

0 – 35°C

Výstupné napätie

5 V cez štandardný USB konektor, 500 mA

MODUL S BATÉRIOU

Nabíjateľná Li-Ion batéria so štandardným USB výstupom

Rozmery (V x Š x H)

58 x 64 x 17,5 mm

Hmotnosť

63 g (s batériou)

Prevádzková teplota

0 – 35°C

Kapacita batérií

Li-Ion 1120 mAh (vstavaná)

Čas nabíjania1

3 hodiny

Počet dobíjacích cyklov

500

Čas výstupného napájania
(5 V/500 mA konštantne)
2

Približne 60 min

Mobilné telefóny

2-5 hodín (telefonovanie)

MP3 prehrávače, iPod®

2-14 hodín (prehrávanie hudby)

Prenosné hry, PSP

1,5-10 hodín (hranie)

 

1Čas nabíjania: keď je modul s batériou pripojený k nabíjaciemu modulu a obidva moduly sú pripojené do elektrickej siete, čas nabíjania reprezentuje čas potrebný pre úplné nabitie modulu s batériou.

 

2Čas výstupného napájania: čas výstupného napájania predstavuje čas, počas ktorého dokáže modul s batériou konštantne nabíjať zariadenie. Tento čas sa môže líšiť v závislosti od špecifikácií a prevádzkových podmienok jednotlivého zariadenia.

 

3Ďalší čas prevádzky: ďalší čas prevádzky je čas, počas ktorého dokáže byť nabité zariadenie v prevádzke. Tento čas sa môže líšiť v závislosti od špecifikácií a prevádzkových podmienok jednotlivého zariadenia.

 

 

 

Neprehliadnite: