Rok 2010 - Rok Fio

Tlačový servis  /  22. 06. 2010, 00:00

Jednou z najdôležitejších udalostí roka 2010 bolo pre Fio získanie bankovej licencie. Názov novej banky je "Fio banka, a.s". Skupina Fio tak bude v budúcnosti okrem investičných, ponúkať i bankové služby.

V oblasti finančných trhov očakávame v tomto roku celoročné záporné zhodnotenie akciových trhov, naopak oporu by malo získať zlato.

 

 


 

Fio získalo bankovú licenciu, ktorú mu udelila Česká národní banka a dosiahlo tak významný míľnik. Teraz bude môcť naštartovať proces, na ktorého konci bude stáť Fio banka so širokou škálou produktov pre potreby svojich klientov.

I keď Fio banka je novým subjektom, už teraz má potenciálne vyše 50.000 klientov. Jedná sa o klientov rôznych spoločností v skupine Fio, ktoré budú začlenené do Fio banky.

Finančná skupina Fio pôsobí na Slovensku prostredníctvom obchodníka Fio o.c.p., a.s. a Fio, sporiteľného družstva, ozzo, ktoré sa časom integruje do Fio banky, a.s. Aj ako banka bude ďalej pokračovať v stratégii poskytovania kvalitných služieb s nulovými alebo nízkymi poplatkami.

 

Výhľad na trhoch do budúcnosti nie je stále ružový aj napriek ekonomickému oživeniu, ktoré sa naštartovalo v polovici roka 2009 a pokračuje vďaka mnohým stimulačným opatreniam i v roku 2010. Súčasnú situáciu hodnotí Josef Novotný, finančný analytik skupiny Fio:

„Vládne hospodárske stimuly viedli k akcelerácii zadlžovania už tak vysokých dlhov v mnohých ekonomikách. Obavy z vysokého dlhu a jeho negatívneho vplyvu na budúci vývoj ekonomík pôsobí výpredaje rizikovejších aktív na finančných trhoch. Snaha o znižovanie vládnych deficitov povedie k ekonomickému útlmu a vylúčiť nemožno ani návrat do recesie. Zvýšená averzia k riziku viedla k nárastu volatility a poklesu cien akcií. V krátkodobom horizonte niekoľkých týždňov očakávame upokojenie situácie a rast akciových trhov, ktorý bude v dlhšom horizonte vystriedaný zvýšenou volatilitou a ďalšími poklesmi cien akcií. Súčasná negatívna situácia vracia investorov do zlata, ktoré býva bezpečným prístavom v neistých a volatilných dobách.“

 

Neprehliadnite: