Živé.cz a pridružené weby majú nového majiteľa

Tomáš Kusenda  /  04. 07. 2010, 00:00

Jeden z najznámejších technologických webov, Živě.cz má nového majiteľa. Súčasného vlastníka, CPress Media odkípila mediálna spoločnosť Mladá Fronta. Tá nemá nič spoločné s denníkom Mladá Fronta Dnes. Slovenské Živé.sk sa transakcia nedotkne.


Spoločnosť Mladá Fronta v súčasnosti vlastní niekoľko printových a dva internetové tituly. E15.cz a Sedmička.cz majú spoločnú mesačnú návštevnosť na úrovni 800 až 900 tisíc reálnych užívateľov (RU) (zdroj: NetMonitor). Ak by do nej pribudli aj weby ako Živě.cz, AutoRevue.cz, Mobilmania.cz, či FinExpert.cz, spoločná návštevnosť vzrastie na viac ako dva milióny RU a Mladá Fronta by sa tak zaradila do Top 5 najväčších mediálnych domov v českej republike.

 

Slovenských webov Živé.sk, Mobilmania.sk, alebo AkoNaPočítač.sk sa transakcia nedotkne. Ich vlastníkom je CP Media s.r.o. Naďalej však bude pokraćovať mediálna spolupráca ako napríklad vzájomné prelinkovanie článkov, či ponechanie odkazov.

Mladá Fronta ruší niektoré printové tituly. Medzi ne patria Connect!, Computer Design, Pojď si hrát a Osobní finance.
Tieto časopisy boli stratové, rovnako ako web Živě.cz. CPress Media totiž nedokázala zohnať dostatok inzercie na zaplatenie všetkých nákladov. Naopak, Mladá Fronta má stále silnejší marketingový tím. To sa odráža aj na čiernych číslach. Z toho dôvodu si výhradne pod svoju strechu berie Mladá Fronta.

 

Autor: Tomáš Kusenda

Zdroj: mf.cz, lupa.cz

Neprehliadnite: