Nová NuCaptcha technológia

Ľuboš Michal  /  06. 07. 2010, 15:48

Prečítajte si o novej NuCaptcha technológií, ktorá k odlíšeniu či ste človek alebo robot využíva video.

Ako iste viete, Captcha sú bezpečnostné otázky, ktoré nájdete na webových stránka ako ochranu proti spambotom. Vyžadujú od vás dešifrovanie reťazca písmen alebo číslic z obrázka, a tým zistia, či ste človek alebo robot. Najčastejšie sa môžete stretnúť s Captcha ochranou, ktorá je  založenou na textovej báze – transkripcii. Ide o prevod jednej grafickej sústavy do druhej, teda znakov na obrázku do textu. Avšak aby bola takáto ochrana účinná, spoločnosti museli urobiť Captcha zložitejšie, a tým sa stali užívateľom často ťažko čitateľné.

Nová technológia NuCaptcha video animácií je aj ľahko čitateľná, ale na druhej strane aj bezpečná. Animácia je pre ľudí oveľa rýchlejšie rozlúštiteľná (príklad).  Navyše, nová platforma NuCaptcha využíva sledovanie správania užívateľa a podľa toho dodáva jednoduché Captcha oprávnením užívateľom a naopak útočníkom ťažšie Captcha video animácie.

Webové stránky môžu využívať 25000 zobrazení NuCaptcha za mesiac zdarma. Základná NuCaptcha ponúka video captchas na rôzne témy, ako napríklad životné prostredie, šport alebo abstraktné témy. Stránky si môžu vybrať medzi zobrazovaním jednej témy, alebo viacerých tém. Záleží len na nich, aby si vybrali tie, ktoré sa najviac hodia k ich vzhľadu a obsahu.

Zaregistrujte sa na www.nucaptcha.com a využívajte nový systém ochrany pred spambotmi aj vy.

 

Zdroj: techcrunch.com

Neprehliadnite: