Apple iOS 4.01 možno už o pár dní

Tomáš Kusenda  /  29. 06. 2010, 14:00

Aktualizácia na nový operačný systém spoločnosti Apple, iOS, ktorý je určený pre iPhone a iPod Touch sa možno už v priebehu niekoľkých týždňov dočká aktualizácie. Má vyriešiť množstvo problémov, ako napríklad nízka kvalita signálu, či nefunkčnosť, resp. sekanie niektorých aplikácií.

Štvrtá generácia iPhone má problémy so signálom. Anténa je totiž po obvode zariadenia a skladá sa z dvoch častí. Ak sa spoja, nastane skrat a signál sa rapídne znižuje. Stáva sa to, ak je telefón držaný ľavou rukou. Pôvodne sa predpokladalo, že problém je možné odstrániť iba fyzickým zásahom do zariadenia. Podľa nových testov sa však údajne preukázalo, že problém je možné napraviť, aj keď iba čiastočne, aj aktualizáciou firmvéru zariadenia.

Druhou zmenou by bola práca s pamäťou. Niektoré aplikácie totiž nevedia využiť plnú kapacitu a sekajú. Dobrým príkladom je hra Angry Birds. Dôvodom je zavedenie multitaskingu. Uvedenie nového iOS spoločnosť Apple oficiálne nepotvrdila, ani nevyvrátila. Avšak zo svojho fóra zmazala všetky príspevky, ktoré iOS 4.01 popisovali.

Nový iOS je vlastne premenovaný Apple OS. Stalo sa tak s príchodom Apple iPhone 4.

 

Autor: Tomáš Kusenda

Zdrojappleinsider.com

Neprehliadnite: