Epson® predstavuje novú digitálnu tlačiareň štítkov SurePress L-4033A

Tlačový servis  /  17. 06. 2010, 00:00

spoločnosť Epson oznamuje uvedenie novej digitálnej tlačiarne štítkov Epson SurePress L-4033A na trh. Tlačiareň bola prvýkrát predstavená na veľtrhu IPEX vo Veľkej Británii.

SurePress L-4033A je malosériová digitálna tlačiareň štítkov vyvinutá spoločnosťou Epson a zaštítená 40 rokmi skúseností vo vývoji tlačiarenských zariadení. Táto veľmi všestranná tlačiareň na úzke rolky bola navrhnutá tak, aby tlačila štítky efektívne a výhodne, a napĺňala tak rastúci globálny dopyt po rýchlej obrátkovosti, nízkych objemoch a úlohách s viacerými verziami štítkov.

 

Nová tlačiareň je ľahko ovládateľná a napĺňa dobrú povesť o spoľahlivosti produktov Epson. Je zameraná na zákazníkov v oblasti výroby štítkov, ktorí vykonávajú prvé kroky k digitálnej tlači alebo rozšíreniu ich súčasnej kapacity digitálnej tlače, a na všeobecných komerčných tlačiarov, ktorí chcú k svojmu portfóliu služieb pridať aj digitálnu tlač štítkov.

 

Od doby, kedy bol pred tromi rokmi prvýkrát predvedený prototyp, prešla tlačiareň SurePress L-4033A významným vývojom, aby spĺňala akékoľvek potreby nízkonákladových výrobcov štítkov. Používa prednú atramentovú technológiu spoločnosti Epson Micro Piezo™ a nový šesťfarebný pigmentový atrament na báze vody, aby zaistil konzistentné a vysoko kvalitné výsledky. Tlačiareň SurePress L-4033A umožňuje tlač na rad štandardných papierov a filmov až do šírky 330 mm pri rýchlosti až 5 m/min. K dispozícii je tiež veľa možností následného spracovania od tretích strán.

 

Tlačiareň SurePress L-4033A bola navrhnutá tak, aby ľahko zapadla do existujúcich digitálnych pracovných postupov. Spoločnosť Epson spolupracuje s poprednými partnermi v odvetví na všetkých aspektoch digitálnej výroby štítkov, od správy farieb po substráty a finishing, aby zabezpečil čo najlepšie ovládanie, výkon a výsledky. V stánku Epson na veľtrhu IPEX predviedla spoločnosť EskoArtwork tiež úplne nové rozhranie vyvinuté konkrétne pre tlačiareň SurePress L-4033A. Ďalej potom predstavila spoločnosť GM svoj nový minikonvertor DC330.

 

Marc Tinkler, Senior Business Development Manager hovorí: „Technológia Micro Piezo spoločnosti Epson je ideálna pre priemyslové tlačové aplikácie. Epson SurePress L-4033A je našou prvou priemyslovou tlačiarňou a predstavuje silný záväzok našej spoločnosti dodávať profesionálne riešenia pre obalový a tlačiarenský priemysel.“

 

Tlačiareň SurePress L-4033A bude priamo predávať spoločnosť Epson a jej pobočky po celom svete a zároveň pre ňu poskytovať aj servis.

 

Vlastnosti a výhody

 

  • Štítky vysokej kvality: vyhlásená atramentová technológia Micro Piezo spoločnosti Epson zabezpečuje plynulé prechody a skvelú kvalitu farieb. Čiarové kódy, malý text a čiarová grafika sa reprodukujú v ostrých detailoch.

  • Všestranná podpora médií: tlač na štandardný papierový a filmový štítkový materiál až do hrúbky 0,32 mm a rolky široké 80 až 330 mm.

  • Široký tónový rozsah: šesťfarebný systém pigmentových atramentov na báze vody reprodukuje pozoruhodnú škálu farieb.

  • Navýšená produktivita: presuňte časovo náročné nízkonákladové zákazky na digitálnu tlačiareň štítkov Epson.

  • Vylepšené služby digitálnej tlače: integrácia tlačiarne do digitálneho workflow vám pridáva kvalitu, rýchlosť a profitabilitu tvorby štítkov.

  • Menej odpadu: v prípravnom procese nie sú potrebné žiadne chemikálie ani dosky a pri príprave pre nízkonákladové zákazky sa používa menej média a atramentu.

 

 

 

Technické špecifikácie tlačiarne SurePress L-4033A

 

 

 

Technológia tlače

Atramentová technológia Epson Micro Piezo

Rozlíšenie

720 x 720 dpi (na papieri), 1 440 x 720 dpi (na filme)

Typ atramentu

Nový systém pigmentových atramentov Epson na vodnej báze

Farby atramentov

6 farieb (azúrová, purpurová, žltá, čierna, oranžová, zelená)

Šírka rolky

80 mm - 330 mm (3,15 palca - 13 palcov) nastaviteľná na ľubovoľnú šírku v tomto rozsahu

Veľkosť obrazu

914 mm x 315 mm (36 palcov x 12,4 palca) maximálne dĺžky opakovaní

Rýchlosť tlače

Až 5 m/min. na papieri a 1,4 m/min. na filme

Podpora médií

Štandardný samolepiaci štítkový materiál. Príklady sú: bez povrchovej úpravy, pololesklé, lesklé a matné papierové materiály, filmy BOPP, PET a Yupo

Hrúbka média

100 – 320 mikrónov (0,10 mm – 0,32 mm)

Pripojenie k sieti

Ethernet 1000 Base-T

Rozmery tlačiarne

Dĺžka 3 730 mm x šírka: 1 450 mm x výška: 1 880 mm hlavná jednotka (vrátane prevíjačky) (2 000 mm vrátane návestnej žiarovky)

Hmotnosť: cca 1 670 kg

Rozmery prevíjačky

Dĺžka: 920 mm x šírka: 900 mm x výška: 1 000 mm hlavná jednotka

Hmotnosť: cca 180 kg

 

Neprehliadnite: