Nový iPhone láme všetky rekordy

Marek Poleč  /  19. 06. 2010, 09:24

Apple zaznamenáva so svojím novým produktom iPhone 4 ohromný úspech. Iba v priebehu jedného dňa si nový smartfón pred objednalo až 600 000 ľudí z celého sveta. Takýto objem objednávok nezaznamenal v priebehu 24 hodín žiadny podobný produkt v minulosti.

Veľký záujem zákazníkov odstavil viaceré servery on-line obchodov po celom svete. Nemecká spoločnosť Telekom, ktorá je nemeckým Apple partnerom, mala obrovské problémy. Internetové stránky tejto telekomunikačnej firmy nefungovali niekoľko hodín vôbec, rovnako nebola dostupná jej hotline. V USA si vystáli zákazníci dlhé rady. Ten, kto sa rozhodne pre nový iPhone 4 dnes,  musí čakať celé týždne. Nemecký Telekom odkladá začiatok predaja s paušálnymi programami na júl. Apple v USA je konkrétnejší a vo svojom on-line obchode uvádza termín 14.7. Hovorca z Apple sa nechal počuť:

"Toto bol najvyšší nárast pred objednávok aký sme kedy v priebehu jedného dňa dostali. Bolo to oveľa viac ako sme očakávali."

V Spojených štátoch predpokladajú až do 10 miliónov predaných zariadení v kvartáli. Apple uvádza, že problémy s dodávkami nemá. 24.6. budú vyexpedované prvé mobilné telefóny. Koľko ich bude si necháva Apple pre seba. Hovorca nemeckého Telekomu prezradil: "Obdržali sme oveľa menej zariadení ako sme si objednali". Spoločnosť AT&T v USA je na tom podobne. Momentálne neumožňuje pre svojich zákazníkov žiadnu možnosť rezervácie. Nie je to po prvý krát čo má Apple s produkciou a následnými dodávkami nového zariadenia problémy. Aj pri zariadení iPad, ich najnovšieho tabletu, vystavila spoločnosť Apple svojich zákazníkov ťažkej skúške trpezlivosti.

Zdroj: Bild.de

Neprehliadnite: