Grayling – komunikačný partner súťaže Global Management Challenge

Tlačový servis  /  09. 06. 2010, 00:00

Grayling, druhá najväčšia nezávislá konzultačná spoločnosť v oblasti public relations, sa stala oficiálnym komunikačným partnerom súťaže Global Management Challenge (GMC).

Global Management Challenge je medzinárodnou podnikateľskou súťažou určenou pre študentov univerzít a vysokých škôl. Tímy pozostávajúce z maximálne piatich členov medzi sebou súťažia v rámci simulačného programu strategického riadenia firiem počas šiestich mesiacov. Úlohy zahŕňajú množstvo oblastí biznisu vrátane výroby, logistiky, financií, ľudských zdrojov, marketingu a obchodu. Vyhráva tím, ktorého firma na konci súťaže dosiahne najvyššiu hodnotu akcií na simulovanej burze cenných papierov.

 

„Spoločnosť Recruitment International sa stala partnerom súťaže GMC s cieľom spojiť tých najambicióznejších študentov s top zamestnávateľmi. Pre každého zamestnávateľa je výzvou nájsť absolventov s dostatočnými skúsenosťami ako aj poznaním podnikateľského prostredia. GMC nie je len hra, ale testuje aj schopnosť súťažiacich pracovať v tíme, myslieť strategicky a byť flexibilný v neustále sa meniacom prostredí. Tieto schopnosti patria medzi najdôležitejšie požiadavky multinárodných spoločností na absolventov pri ich prijímaní,“ hovorí John Smith, regionálny riaditeľ spoločnosti Recruitment International, organizátora súťaže GMC v Maďarsku, Českej republike a na Slovensku.

Prvý ročník súťaže GMC sa uskutočnil už v roku 1980. Tento rok sa do tejto súťaže zapojilo 20 tisíc účastníkov z 31 krajín vrátane Slovenska – v súťaži participovalo 157 slovenských študentských a zamestnaneckých tímov. Medzinárodné finále sa konalo v Rusku 19. mája 2010 medzi výhercami národných kôl.

Peter Fecko, Country Manager spoločnosti Grayling Slovensko, dodáva: „Sme radi, že môžeme podporiť súťaž GMC ako oficiálny komunikačný partner. Považujeme túto súťaž za vynikajúcu príležitosť ako pre absolventov, ktorí dokážu uvažovať v dimenziách medzinárodného prostredia, tak aj pre zamestnávateľov, ktorí hľadajú talentovaných a motivovaných zamestnancov. V spoločnosti Grayling tiež neustále hľadáme čerstvých absolventov plných entuziazmu, preto oceňujeme benefity, ktoré táto súťaž prináša. Veríme, že s podporou Graylingu bude mať viac a viac študentov príležitosť zapojiť sa do tejto súťaže.“

Ďalší ročník súťaže Global Management Challenge sa začína v októbri 2010 a medzinárodné finále sa uskutoční v Macau v máji 2011.

Neprehliadnite: