VISICOM expanduje do Ruska

Tlačový servis  /  04. 06. 2010, 00:00

Slovenská softvérová spoločnosť otvorila svoju tretiu zahraničnú pobočku.

Slovenský výrobca softvéru pre oblasť mobilného predaja VISICOM otvoril obchodné zastúpenie v Moskve. Po Českej republike a Poľsku sa stalo Rusko miestom tretej zahraničnej pobočky slovenskej spoločnosti, ktorá pokračuje v stratégii expanzie a posilňovania svojej pozície na zahraničných trhoch. Po desiatich rokoch existencie VISICOM pôsobí prostredníctvom svojich pobočiek a implementačných partnerov v celej strednej a východnej Európe. Spoločnosť vyvíja softvér HamiltonSFA určený pre obchodníkov v teréne, ktorí pri svojej práci používajú vreckové počítače alebo notebooky.

„Ruský trh je pre nás mimoriadne zaujímavý pre svoju veľkosť,“ vysvetľuje dôvody expanzie riaditeľ VISICOMu Dušan Šťastný. Spoločnosti z oblasti výroby, spracovania a distribúcie nápojov, ktoré patria do cieľovej skupiny firmy, majú pre veľkú geografickú rozlohu Ruska v teréne viac obchodníkov, ako kdekoľvek inde v Európe. „To pre nás znamená veľkú obchodnú príležitosť, lebo naše tržby sú tým vyššie, čím má náš zákazník vyšší počet obchodných zástupcov,“ dodáva D. Šťastný.

 

VISICOM doteraz pôsobil v Rusku cez partnerov, ale nebol úspešný. „Nevýhoda partnerov je v tom, že ak vaša značka nie je kľúčovou predajnou značkou partnera, nikdy nebude váš produkt podporovať na 100 percent,“ vysvetľuje D. Štastný. Vlastné zastúpenie je síce podľa neho drahšia alternatíva, no skúsenosti VISICOMu z iných trhov ukázali, že so správnymi ľuďmi sa investícia vyplatí.

 

Zahraničná expanzia je pre VISICOM nevyhnutná, lebo spoločnosť má pomerne úzko zameraný produkt a slovenský aj český trh je preň primalý. „V zahraničí sa nedá uspieť bez inovatívneho produktu, ktorý zákazníkom prináša merateľné prínosy. Naše doterajšie skúsenosti z iných krajín sú pre nás prísľubom, že uspejeme aj na takom náročnom trhu ako je ruský,“ hovorí D. Šťastný.

 

Ruské zastúpenie firmy funguje pod vedením riaditeľa pre rozvoj biznisu Dmitrya Artemieva, ktorý zodpovedá za prípravu a rozvoj nových projektov v regióne. „VISICOM je stredoeurópskym lídrom v oblasti vývoja softvéru pre podnikový mobilný predaj. Najdôležitejšou úlohou a zároveň i veľkou výzvou je pre mňa toto postavenie upevniť a pomôcť spoločnosti preniknúť na nový trh s veľkými možnosťami,“ uviedol Dmitry Artemiev.

 

V tomto roku sa VISICOM sústredí na rozbehnutie ruskej pobočky a dotiahnutie prvých rozpracovaných obchodných príležitostí. V budúcnosti plánuje expandovať aj do ďalších krajín.

Neprehliadnite: