Ostrá prevádzka webového Office zahájená

Tomáš Kusenda  /  10. 06. 2010, 08:57

Pôvodne mala byť ostrá prevádzka webového kancelárskeho balíka Office Web Apps spustená až 15. Júna, keď bude na trh uvedený aj nový Office 2010. Webový Office je však dostupný už teraz.

Kancelársky balík Office Web Apps obsahuje programy Word, Excel, PowerPoint a OneNote. Pracuje sa s ním veľmi pohodlne a aj na pomalšom pripojení je odozva pomerne rýchla. Ponúka množstvo funkcií ako napríklad krok späť, krok vpred, zmena formátovania textu, nadpisy, vloženie tabuliek a podobne. Pokiaľ nechcete robiť profesionálne úpravy textu a svoj kancelársky balík používate len na písanie a štandardné úpravy, webový balík Office vám úplne postačí. Podľa nášho testu sú dostupné všetky funkcie vo väčšine prehliadačov, teda v Internet Exploreri, Firefoxe, Safari, Opere, ale aj v Chrome.

Aktuálne je dostupná iba anglická verzia. Na stránke office.live.com je potrebné sa zaregistrovať, respektíve sa prihlásiť s už existujúcim účtom. Podobne ako v prípade Google, aj v prípade Microsoftu sa jedná o jednotné prihlásenie a registráciu na všetkých službách ako napríklad Bing, Mapy, Prekladač a podobne.  K dispozícii máte až 25 GB priestoru, ktorý je však zdieľaný s ostatnými aplikáciami Microsoftu.

 

Autor: Tomáš Kusenda

Zdrojwindowsteamblog.com

Neprehliadnite: