Gigaset DX600A ISDN: nová dimenzia ISDN telefónie doma a v kancelárii

Tlačový servis  /  02. 06. 2010, 00:00

Gigaset Communications predstavuje prostredníctvom telefónu Gigaset DX600A ISDN nové možnosti ISDN telefónie. S elegantným dizajnom a inovatívnou výbavou perfektne spĺňa tento stolový telefón rastúce nároky malých a stredných firiem, pracujúcich z domu a súkromných užívateľov.

Tento hodnotný ISDN telefón sa vyznačuje výnimočne dobrým prehľadom vďaka veľkému farebnému displeju, profesionálnemu spravovaniu kontaktov, trom konfigurovateľným odkazovačom ako aj mnohým rozhraniam od Bluetooth, DECT, ethernetového portu na pripojenie počítača až po a/b prípojku pre fax. Telefón DX600 ISDN môže byť použitý ako samostatný telefón alebo pripojený na router prípadne ústredňu a ako prvý Gigaset ISDN telefón ponúka možnosť využiť on-line služby, napríklad on-line telefónny zoznam.

 

Príjemné pracovné prostredie

Pracovné prostredie hrá pri motivácii zamestnancov veľkú úlohu - preto vyzerá Gigaset DX600A ISDN na písacom stole elegantne a ušľachtilo. Prehľadnosť a ľahká ovládateľnosť pritom hneď padnú do oka: intuitívne ovládateľné menu sa zobrazuje na farebnom TFT displeji (8,9 cm; 3,5 palca), ktorý po nahratí fotografií môže slúžiť aj ako digitálny rámik prehrávajúci fotografie. Menu sa pohodlne ovláda pomocou päťsmerového navigačného tlačidla. O dobrú hlasitosť pri súkromných a pracovných rozhovoroch sa postará výborný prenos reči, interne v plnej širokopásmovej kvalite (so slúchadlami podporujúcimi telefonovanie vo vysokom rozlíšení zvuku HDSP), ako aj plne duplexový hlasitý odposluch. Príjemný dojem zvonenia podporuje 5 monofónnych a 16 polyfónnych zvukov priamo v zariadení a individuálne zvonenia môžu byť nahrané pomocou bezplatného softvéru Quick-Sync.

Profesionálne spravovanie kontaktov

S integrovaným telefónnym zoznamom, ktorý obsiahne 750 adries s menom, priezviskom, troma telefónnymi číslami, emailovou adresou a dátumom narodenia, máte všetky kontakty pod kontrolou. Kontakty môžu byť doplnené o fotografiu, tak aby volajúci dostali aj tvár (Picture-CLIP). Pomocou Gigaset softvéru Quick-Sync môžu byť adresy synchronizované s PC alebo Macom, príp. vo formáte vCards s mobilnými telefónmi pomocou technológie Bluetooth. Ak je telefón napojený na počítač cez ethernetový port, ponúka možnosť priameho navolenia cez CTI (computer-telephony integration - počítačová telefónia), napríklad z programu Microsoft Outlook. Pripojenie na internet rozširuje možnosti okrem iného aj o prístup k on-line telefónnym a obchodným zoznamom ako aj o spätnú identifikáciu čísla, ktoré sa zobrazuje na displeji, s menom a adresou volajúceho. Pre rýchlu voľbu často používaných funkcií alebo telefónnych čísel je k dispozícii šesť voľne programovateľných funkčných tlačidiel.

 

Viac flexibility na pracovisku

Gigaset DX600A ISDN vyhovuje všetkým požiadavkám vďaka viacerým rozhraniam. K telefónu možno pripojiť až šesť bezdrôtových slúchadiel, k tomu je integrovaný aj analógový konektor pre fax. Dve bluetooth rozhrania, ktoré možno používať paralelne, umožňujú zapojenie bluetooth slúchadiel, mobilných telefónov alebo počítačov. Od polovice roka 2010 rozšíri funkcie mobilného telefónu funkcia „Link2mobile“, ktorá bude k dispozícii ako bezplatný softvérový update. Hovory na mobilný telefón alebo odchádzajúce hovory cez mobilnú sieť môžu byť vedené cez bezšnúrový telefón pomocou technológie DECT, zatiaľčo mobilný telefón sa nabíja alebo leží na mieste s dobrým signálom. Ak je telefón napojený na internet pomocou ethernetového portu, ukazuje podľa priania dodatkové on-line služby, ako napríklad RSS-feeds, predpoveď počasia alebo aktuálny stav aukcie pozorovateľa na E-bay. Okrem toho je možné cez internetové pripojenie updatovať softvér.

 

Profesionálne telefonovanie

Telefón Gigaset DX600A ISDN je možno používať buď ako plnohodnotnú ISDN ústredňu na hlavnom ISDN pripojení alebo spolu s ISDN/VoIP routerom alebo telefonickou ústredňou cez pripojenie na interný S0-bus. Profesionálne spravovanie telefónu zabezpečia pohodlné ISDN funkcie, napríklad poskytnutie až desiatich MSN čísel, 2 paralelné hovory, pozdržanie hovoru, konferenčný hovor, prepojenie hovoru, prepájanie medzi hovormi a mnohé iné. Funkcia CLIP umožní ukázanie posledných 30 zmeškaných hovorov. Tri odkazovače s nahrávacou kapacitou spolu až 55 minút môžu byť rozdelené a konfigurované pre tri volané čísla. Každý odkazovač možno konfigurovať individuálnymi hláseniami a oznámeniami ako aj automaticky striedať medzi oznamovacími a odkazovacími funkciami pomocou časovača.

Udržateľné hospodárenie

Spoločnosť Gigaset Communications vyrába podľa vysokých kvalitatívnych a ekologických štandardov v Nemecku. K tomu patria efektívne výrobné postupy, recyklovateľné materiály rovnako ako nízka spotreba energie a technika s nízkym vyžarovaním. Gigaset DX600A ISDN bol vybavený najmodernejšou ECO DECT technológiou. To znamená: Ak sú prihlásené kompatibilné Gigaset slúchadlá, telefonuje sa prostredníctvom ECO módu s vysielacím výkonom zo slúchadla do základne redukovaným o 80 percent. Ak sa netelefonuje, prístroj nevysiela.

Gigaset DX600A ISDN je na Slovensku k dispozícii od júna 2010 vo farbe Titanium za 179,95 EUR (nezáväzná odporúčaná cena s DPH). Ideálne je doplniť telefón slúchadlami Gigaset C59H, E49H, S79H, SL78H a SL400H. Dosah možno podľa potreby zvýšiť pomocou zosilňovača Gigaset. Tento prístroj je v predaji u vybraných predajcov (Telefonia, Spelex, AGEM Computers, MIKROHUKO, Intec Plus, Victor Business Data, alebo sieť predajní DigiTel HS Slovakia)

Neprehliadnite: