Spoločnosť Oracle ocenila svojich najlepších partnerov na Slovensku

Tlačový servis  /  02. 06. 2010, 00:00

Po úspešnom ukončení finančného roka 2010 vyhodnotila spoločnosť Oracle Slovensko spoluprácu so svojimi obchodnými partnermi a 1. júna 2010 odovzdala tým najlepším z nich ocenenia. Ceremoniál sa uskutočnil v novom sídle spoločnosti Oracle Slovensko na Galvaniho ulici v Bratislave.

Absolútnym víťazom a držiteľom ceny Oracle Partner roka 2010 sa stala spoločnosť Ness Slovensko, a.s., ktorá túto cenu získala za najvyšší dosiahnutý obrat v predaji technologických licencií v uplynulom finančnom roku, pričom nezanedbateľnú časť predaja predstavovali popri databázových riešeniach i middleware produkty z rodiny produktov Oracle Fusion Middleware.

 

 

Pozíciu najvýznamnejšieho partnera v oblasti predaja middleware produktov však zaujala spoločnosť Corinex, a.s., ktorá tak prevzala cenu za Fusion Middleware Partnera roka 2010.

 

Držiteľom ceny Oracle General Business Partner roka 2010 sa stala spoločnosť Assecco Solutions, a.s, ktorá opäť zaznamenala významný nárast zákazníkov svojich riešení snáď i vďaka rozšíreniu svojej ponuky o Oracle Business Intelligence riešenia.

 

Novou kategóriou ocenení je IT Projekt roka 2010. Toto ocenenie prevzala spoločnosť U&Sluno SK, s.r.o. za projekt implementácie a dodávky aplikácií Oracle v spoločnosti Nay, a.s.

 

Spoločnosť DITEC a.s. prebrala ocenenie Najdynamickejšie rastúceho obchodného partnera Oracle v roku 2010 za početné aktivity realizované so spoločnosťou Oracle Slovensko, ktoré výrazne napomohli predaju produktov Oracle na Slovensku.

  

Ocenenia sú každoročne udeľované za výnimočné podnikateľské výsledky a slúžia ako uznanie pre partnerov, ktorí boli schopní najlepšie využiť výhody, ktoré im poskytuje partnerstvo so spoločnosťou Oracle. Na Slovensku Oracle momentálne spolupracuje so 120 partnerskými spoločnosťami, členmi Oracle PartnerNetwork Specialized Programu. Podľa rozsahu spolupráce sú rozdelení do niekoľkých úrovní: Silver, Gold, Platinum a Remarketer.

„Silver predstavuje základnú úroveň partnerského programu Oracle, je vhodná pre začínajúcich partnerov, ktorí vyžadujú základnú podporu (marketing, vzdelávanie, vývojové licencie zdarma a pod.) a plánujú predávať predevšetkým do segmentu SME. Partnerstvo Gold je vhodné pre partnerov, ktorí s Oracle spolupracujú vo viacerých oblastiach, orientujú sa predovšetkým na enterprise zákazníkov a požadujú širšiu formu podpory v spomínaných oblastiach. Pomyselnou vlajkovou loďou v ponuke Oracle partnerstiev je úroveň Platinum, ktorá na jednej strane vyžaduje dosiahnutie príslušných kritérií zo strany partnera, na druhej strane však ponúka intenzívnu podporu a pomyselný VIP prístup zo strany Oracle,“ vysvetlil Ivan Vyhlidal, Alliance and Channel Manager. Úroveň Remarketer je novinkou v partnerstve s Oracle a je vhodná pre spoločnosti, ktoré majú záujem len pár obchodných príležitostí do roka.

Okrem týchto partnerov spolupracuje spoločnosť Oracle na Slovensku aj s dvomi distribútormi, ktorí predstavujú významnú podporu pri skvalitňovaní starostlivosti o partnerov Oracle a zároveň umožňujú širšie oslovenia zákazníkov z radov stredných a menších spoločností.

 

„Veľmi si vážime všetkých úspechov našich partnerov. Spolupráca s nimi je pro nás kľúčová, nakoľko nám poskytujú zásadnú podporu pri oslovovaní trhu a oboznamovaní zákazníkov s našim stále se rozrastajúcim portfóliom produktov. Veríme, že nový partnerský program obohatený o úroveň Remarketer inšpiruje k spolupráci s nami aj ďalšie subjekty na slovenskom trhu. Oceneným partnerom blahoželáme a tešíme sa na pokračovanie našej spolupráce,“ povedal na záver Maroš Herda, generálny riaditeľ spoločnosti Oracle Slovensko.

 

Neprehliadnite: