Verbatim PowerBay DataBank NAS poskytujúci až 8 TB úložnej kapacity

Tlačový servis  /  01. 06. 2010, 00:00

Verbatim predstavil nový PowerBay DataBank NAS, robustný a zabezpečený štvorzásuvkový diskový systém poskytujúci až 8 TB úložnej kapacity.

Produkt si kladie za cieľ uspokojiť rastúci trh sieťových úložísk pre malé a stredné firmy. Verbatim PowerBay NAS je možné dostať v obchodoch za odporúčanú cenu 864 EUR (2TB Databank 4Bay NAS) a 964 EUR (4TB Databank 4Bay NAS).

 

  • Kvalitná kovová konštrukcia – navrhnutá pre maximálny čas prevádzkyschopnosti

  • Zásuvkový systém pevných diskov vymeniteľných za prevádzky

  • Možnosť voľby kapacity pre každú zásuvku – 500 GB, 1 TB alebo 2 TB

  • Rozhranie eSATA na rýchle zrkadlenie dát, podpora USB 2.0

  • LAN replikácia

  • 256-bitové AES šifrovanie

  • Rôznorodé konfigurácie RAID (0, 1+spare, 5, 5+spare, 6)

  • Optimalizované vyžarovanie tepla

  • Ekologická šetrnosť, čas vypnutia a zapnutia je možné naprogramovať

  • Zálohovací softvér Acronis vrátane 5 používateľských licencií (iba pre Windows)

  • Kompatibilita s Windows, Mac OS a Linux

 

Diskový systém PowerBay DataBank 4 Bay NAS – navrhnutý pre maximálne zabezpečenie dát

Systém PowerBay NAS umožňuje bezpečné zdieľanie dokumentov v sieti a na internete. Ponúka dva gigabitové porty ethernet a ďalšie dva USB 2.0 porty na pripojenie externých USB zariadení a tlačiarní, ďalej obsahuje 256-bitové AES šifrovanie na zabezpečenie dát, zatiaľ čo rozhranie eSATA sa stará o rýchle zrkadlenie dát. Ideálne sa hodí na nasadenie ako dátový server s možnosťami nastavenia prístupových práv, podporou preberania/zálohovania cez FTP/HTTP, ďalej nechýba podpora UPS, Apple AFP 3.1 pre Mac OS9/X a Macintosh Time Machine. Zariadenie je taktiež kompatibilné so službou Windows Server 2003 /2008 Active Directory. Poskytuje rôznorodé konfigurácie RAID (0, 1+spare, 5, 5+spare) vrátane RAID 6 na spoľahlivé zálohovanie a obnovu dát.

 

„Režim RAID 6 umožňuje záchranu dát i v prípade zlyhania druhého disku počas procesu rekonštrukcie parity diskového poľa – čo v režime RAID 5 možné nie je. Vďaka replikácii dát je možné systém použiť na zálohovanie dát v reálnom čase – umožňuje kopírovať všetky súbory na ďalší NAS disk prostredníctvom externého portu LAN. Použitím VPN routerov je možné dáta zálohovať na NAS disk nachádzajúci sa v úplne inej lokalite, takže vaše dáta budú v bezpečí nehľadiac na možný výpadok vašej vnútornej siete,“ vysvetľuje Kai Miroschnik, Business Development Manager HDD zo spoločnosti Verbatim EUMEA.

 

Systém PowerBay pre jeden disk – perfektná alternatíva k páske

Verbatim zároveň predstavil i nový DataBank PowerBay Removable Hard Drive System, úložné riešenie s jedným diskom, ktoré je vhodné použiť v kombinácii s PowerBay NAS alebo ako samostatnú náhradu za páskové systémy. PowerBay Removable Hard Drive System je možné dostať v obchodoch za odporúčanú cenu 245 EUR (1TB Removable single bay).

 

PowerBay Removable Hard Drive System sa pripája cez rozhranie eSATA či USB a ponúka rýchle zálohovanie a archiváciu dát na prenosné cartridge. Použitím viacerých rôznych cartridge môžu firmy tento systém využívať na zálohovanie a archiváciu dát v rôznych časových bodoch.

 

„Jednodiskové riešenie PowerBay poslúži ako skvelá alternatíva k páskovým zálohovacím produktom. Prináša lepší výkon než páska a umožňuje pravidelné zálohovanie dát napríklad na týždennej alebo mesačnej báze,“ dodáva Miroschnik.

 

Systém vymeniteľných cartridge

Rad Verbatim PowerBay používa systém vymeniteľných diskových cartridge s kapacitami 500 GB (odporúčaná cena 99 EUR), 1 TB (odporúčaná cena 143 EUR) a 2 TB. Umožňuje používateľom i bez znalosti IT ľahko vybrať a vymeniť chránené cartridge s pevným diskom bez toho, aby bolo nutné vypínať celý systém. Systém DataBank NAS i samotné cartridge majú konštrukciu špeciálne uspôsobenú na optimálny odvod tepla a prietok vzduchu priamo okolo pevných diskov. Rýchlosť rotácie chladiaceho ventilátora sa navyše automaticky prispôsobuje teplote vnútri skrine, čo eliminuje nadbytočnú hlučnosť.

 

Predinštalovaný softvér Acronis True Image ponúka funkcie na zálohovanie, obnovu a ochranu dát pre používateľov PC. Všetky systémy PowerBay spolupracujú s Windows a Mac OS. Model DataBank NAS má rozmery 170 × 183 × 230 mm a váži 6,7 kg. Jednotka s jedným diskom je veľká 50 × 170 × 230 mm pri hmotnosti 2,5 kg.

Neprehliadnite: