Schneider Electric vystavuje fotovoltické riešenia na Intersolar 2010

Tlačový servis  /  31. 05. 2010, 00:00

Spoločnosť Schneider Electric oznámila svoju účasť na veľtrhu Intersolar 2010, najväčšom veľtrhu solárnych technológií, ktorý sa bude konať 9. – 11.júna 2010 v nemeckom Mníchove.

Tohtoročný veľtrh predstavuje pre spoločnosť míľnik, pretože to bude po prvý raz, čo sa Schneider Electric zúčastní tejto akcie, od akvizície spoločnosti Xantrex Technology Inc. a vytvorenia novej divízie obnoviteľných zdrojov elektrickej energie.

 

Schneider Electric bude vystavovať svoje globálne riešenia pre širokú paletu trhov fotovoltiky vrátane fotovoltických a solárnych fariem, komerčnej výroby energie, výroby energie pre obytné zóny, v sieti nezávislého a záložného zásobovania energiou. Tieto riešenia zahŕňajú meniče, rozvádzače, monitorovanie riešenia a bezpečnostné produkty z obrovskej ponuky elektrických a energetických riešení spoločnosti Schneider Electric.

 

Schneider Electric bude prezentovať množstvo riešení, ktoré sú určené pre segment trhu solárnych fariem, vrátane riešení pre monitorovanie a bezpečnosť inštalácií fotovoltických panelov. Jedným z vystavovaných produktov je aj centralizovaný menič Schneider Electric Xantrex GT630E, ktorý má výborný pomer ceny a výkonu a obsahuje najnovšiu technológiu spínania bipolárneho tranzistoru s izolovaným hradlom (IGBT), ktorá dosahuje vysokú úroveň účinnosti - 98,6 %. Tento menič zabezpečuje inteligentnú a komplexnú spoluprácu s distribučnou sieťou pri dodávke maxima vyrábaného výkonu. Na veľtrhu bude vystavený, počítačom generovaný, interaktívny model Schneider Electric fotovoltického technologického kiosku a kompletný balík riešení fotovoltických fariem, ktorý vyhovuje rôznym zákazníckym aplikáciám. Technologické kiosky sú k dispozícii v konfiguráciách od 250 kW až do 2 MW.

 

Okrem veľkých trojfázových riešení Schneider Electric bude spoločnosť vystavovať širokú škálu jednofázových produktov pre rezidenčný trh. Ponuka zahŕňa meniče Xantrex s integrovaným transformátorom a beztransformátorové meniče SunEzy, ktoré pracujú vo výkonovom rozsahu od 2 kW do 6 kW. Meniče sú po stránke softvérovej aj hardvérovej prispôsobené pre prevádzku v rôznych krajinách so špecifickými požiadavkami na distribučnú sieť.

 

Treťou oblasťou, na ktorú sa firma Schneider Electric sústreďuje, je trh sietí nezávislého a záložného zásobovania energiou. Schneider Electric bude vystavovať svoj rad produktov hybridných meničov/nabíjačiek Schneider Electric Xantrex XW. Menič/nabíjačka radu XW využíva najnovšie technológie, ktoré zabezpečujú na jednej strane dodávku kvalitného, sínusového priebehu napätia a prúdu, na druhej strane efektívne nabíjanie batérií. Výkonový rozsah radu XW je od 4 kW do 6 kW s modularitou až do 36kW, čím sa ponúka možnosť rozšírenia pôvodného systému v budúcnosti. Produkty sa môžu používať buď v aplikácii s napojením na sieť so zálohovaním batériou, alebo v aplikáciách nezávislých na sieti, čím vyhovujú širokej škále inštalácií.

 

„Máme veľkú radosť, že môžeme predviesť riešenia Schneider Electric, ktoré sú k dispozícii našim zákazníkom a dúfame, že ako výsledok vystavenia komplexného prierezu možností našej firmy v oblasti obnoviteľných zdrojov budeme schopní pritiahnuť ďalšie obchody,” tvrdí Ted Campbell, senior viceprezident pre oblasť obnoviteľných zdrojov elektrickej energie vo firme Schneider Electric. „Kým Xantrex dopĺňa našu ponuku o meničové systémy pre obnoviteľné zdroje elektrickej energie, globálna sila spoločnosti Schneider Electric nám dáva možnosť poskytovať našim zákazníkom vysokú pridanú hodnotu na trhoch rezidenčného, priemyselného, stavebného a energetického sektoru.”

 

Schneider Electric bude vystavovať svoje riešenia na ploche 160 m2 v stánku 360 v hale B4 nového mníchovského Výstavného centra v Nemecku.

Neprehliadnite: