Canon predstavil na veľtrhu Ipex 2010 novú vlajkovú loď medzi farebnými produkčnými tlačiarňami

Tlačový servis  /  27. 05. 2010, 00:00

Canon Europe, svetový líder v oblasti zobrazovacích riešení, na veľtrhu Ipex 2010 zvýšil úroveň farebnej tlačovej produkcie a predstavil nové tlačiarne imagePRESS C7010VP, C6010VP a C6010.

Nové stroje vychádzajú z legendárneho radu imagePRESS C7000VP a prinášajú zlepšenú produktivitu a flexibilitu a tým zaručia vyššie zisky. Súčasne zachovávajú tradičné výhody radu imagePRESS, ako sú výnimočná tlačová kvalita a vysoký výkon. Medzi nové funkcie patrí rýchlejšia jednostranná a obojstranná tlač na širšie spektrum materiálov (60 až 325 g/m2) a vyšší produktivita pre zmiešané tlačové úlohy, ktoré ponúkajú komerčné tlačiarne, kopírovacie centrá a podnikové reprografické oddelenia (CRD). Nový rad prináša dlhší prevádzkový čas a znižuje potreby servisných návštev.



Nový rad imagePRESS obsahuje vylepšenú verziu softwaru pre správu farieb X Rite i1 Process Control v3. Nové funkcie zvyšujú možnosti farebnej tlače stroja imagePRESS C7010VP. Spot Colour Optimalization umožňuje užívateľom pridať konkrétne priame farby do prípravného procesu a nastaviť imagePRESS tak, aby ju bol schopný dosiahnuť s väčšou presnosťou. X Rite i1 Process Control v3 taktiež poskytuje užívateľom prístup k väčšine farieb PANTONE a funkcia Print Safe Colours umožňuje zobrazenie farieb v ich digitálnych knižniciach a kontrolu pred tlačou, že budú presne reprodukované.

„S novými produktmi zákazníci získajú vyššiu produktivitu a dlhšiu dobu prevádzky, čo je dôležité najmä pre kľúčové tlačové zákazky,“ hovorí Petr Jetel, produktový manažér profesionálnej tlače spoločnosti Canon CZ a SK. „Zákazníci majú viac možností tlače na požiadanie. To je záruka, že zvládnu časovo náročné zákazky v optimálnej kvalite a môžu expandovať do nových oblastí podnikania.“

Nový rad imagePRESS môže byť prepojený s novým radom tlačových serverov imagePRESS Server 3200, 2200 a 1200. Tlačové servery založené na technológii EFI majú nový operační systém, ktorý v predchádzajúcom rade nebol k dispozícii a ktorý prináša rýchlejšie ripovanie a vyšší obrat tlačových zákaziek, čo vedie k predĺženiu času prevádzky tlačiarne. Kvôli ďalšiemu zvýšeniu efektivity obsahujú nové tlačové servery Adobe PDF Print Engine (APPE). Zákazníci majú rovnako možnosť využiť tlačový server Canon imagePRESS CR Server A7000, ktorý je vybavený technológiou CREO Color Server.
 

Canon vstúpil na trh produkčných farebných tlačiarní so strojom imagePRESS C7000VP na poslednom veľtrhu Ipex a odvtedy sa stal tento legendárny rad u zákazníkov veľmi obľúbený. Čísla hovoria samy za seba - od júla 2007 bolo po celej Európe inštalovaných viac ako 1000 farebných strojov Canon imagePRESS, ktoré teraz produkujú viac ako 100 miliónov stránok mesačne.

Nové stroje budú k dispozícii od októbra 2010 prostredníctvom priamych zastúpení Canon v Európe, a tiež prostredníctvom siete akreditovaných predajcov, ktorí poskytnú kvalitné poradenstvo, servis a popredajnú podporu spojenú so značkou Canon.

Neprehliadnite: