Pandigital uvádza svoju prvú čítačku kníh: Pandigital Novel

Marek Poleč  /  26. 05. 2010, 11:35

Pandigital je u nás pomerne neznámou spoločnosťou ktorá ponúka najmä digitálne fotorámiky. V tomto čase však prichádza na trh s očakávanou čítačkou elektronických kníh.

V jej prospech hovorí najmä cenová dostupnosť, farebný displej a väzby na najväčšie vydavateľstvo v Amerike, spoločnosť Barnes & Noble.  Pandigital Novel je novodobou čítačkou elektronických kníh s rozmermi 190 × 140 × 12 mm a hmotnosťou 0,5 kg. Poháňa ju procesor Arm 11 a ako operačný systém sa využíva Android. V porovnaní s Apple iPad s 10-palcovou veľkosťou uhlopriečky má o niečo menší, 7-palcový dotykový displej. Disponuje Wi-Fi konektivitou a multimediálnymi schopnosťami. Prvé zariadenia budú na trhu dostupné v júni za cenu 200 USD.



 

Partnerstvo s najväčším vydavateľstvom Barnes & Noble je prekvapením. Niektoré prvé recenzie zariadenia sú však skeptické, nakoľko displej s rozlíšením 800 × 600 obrazových bodov nezabezpečuje takú ostrosť a rýchle reakcie ako v prípade Apple iPad. Z ďalších predností spomeňme zabudovanú 1 GB pamäť, slot pre SD/MMC pamäťové karty s možnosťou rozšírenia až do 32 GB a výdrž batérie až 6 hodín.

Čítačka Novel prichádza aj s multimediálnymi funkciami. Obsahuje vstavaný webový prehliadač, e-mailový klient, kalendár a alarm. Podporované formáty sú PDF, EPUB, a HTML, veľkosť fontu je nastaviteľná. Je tu zabudovaný slovník a miesto na poznámky. Zariadenie prehráva MP3, zobrazuje obrázky a dokonca prehrá aj niektoré video formáty. Má zabudovaný Mini-USB port slúžiaci na transfer súborov z PC.

Podľa slov spoločnosti získajú zákazníci s týmto zariadením jednoduchý prístup do katalógu kníh najväčšieho vydavateľstva v USA, s ponukou viac ako jedného milióna elektronických kníh, novín a časopisov. V budúcnosti užívatelia taktiež ocenia funkciu Barnes & Noble, ktorá umožňuje zdieľať niektoré e-knihy s priateľmi a rodinou bezplatne po dobu 14 dní. Všetky špecifikácie hovoria v prospech tohto zariadenia najmä pri pohľade na cenu, ktorá je vyčíslená na 200 USD. Displej tohto zariadenia je na priamom slnečnom svetle menej kontrastný a hodí sa preto najmä na čítanie v interiéri. Za svoju cenu je však Novel univerzálnejším zariadením ako napr. čítačka Nook od Barnes & Nobel za 259 USD.

Zdroj: pandigital.net

Neprehliadnite: