Pravda.sk má nové debaty

Tlačový servis  /  19. 05. 2010, 00:00

Spravodajský portál Pravda.sk tento týždeň spustil technologicky, funkčne aj dizajnovo úplne nové debaty – diskusie ku článkom

Nové debaty sú tak ako doteraz dostupné na centrálnej subdoméne debata.pravda.sk alebo z výpisu najnovších príspevkov pod každým článkom. Z pohľadu používateľa zmena priniesla nové funkcie, prehľadný dizajn a viac možností ovplyvňovať obsahovú úroveň služby. Redakcia získala celú paletu nových nástrojov na administráciu, ktoré bude používať na riadenie čitateľských diskusií tak, aby ich obsahová kvalita zodpovedala profilácii spravodajského portálu Pravda.sk.

Do novej debaty sa okrem registrácie do debata.pravda.sk používatelia môžu prihlasovať aj pomocou registrácie z iných služieb vydavateľstva PEREX: Flog.sk, Birdz.sk a Varecha.sk. Čoskoro pribudne možnosť prihlásiť sa cez Facebook. Používateľ debaty si môže vytvoriť vlastný verejný profil s fotografiou či avatarom, údajmi o sebe a prepojeniami na sociálne siete.

Ak používateľa iný účastník debaty vyrušuje, môže ho zaradiť do svojho osobného zoznamu ignorovaných. Príspevky od takého používateľa mu systém bude po prihlásení zobrazovať skryté.

Nevhodné príspevky, ktoré nezachytil automatický filter, je možné tak ako doteraz nahlasovať administrátorovi. K tomu pribudlo používateľské hodnotenie príspevkov. Príspevok s vysokým počtom negatívnych hodnotení je automaticky skrytý pre všetkých používateľov, no prihlásený návštevník si ho môže zobraziť. Nové príspevky do konkrétnej debaty je možné odoberať cez RSS.

Nové debaty vyvinul technický tím Pravda.sk pod vedením Dušana Hlavatého vlastnými silami. Stanú sa základom integrovaného systému registrácie a prihlasovania do rôznych internetových služieb vydavateľstva PEREX.

 

 

Neprehliadnite: