Vyskúšajte skvelý výkon bez námahy – Samsung predstavuje nové fotoaparáty ST5500 a ST5000 s praktickým náklonom

Tlačový servis  /  17. 05. 2010, 00:00

Podarilo sa vám niekedy dosiahnuť vynikajúci výkon bez námahy? S novými fotoaparátmi Samsung ST5000 a ST5500 sa teraz perfektné zachytenie a zdieľanie fotografií stáva jednoduchou záležitosťou.

Tieto dva nové modely štýlového radu ST sú maximálne prispôsobené užívateľom a ich potrebám – telo fotoaparátu je tvarované priamo do ruky a vďaka originálnemu tvaru poskytuje špeciálne funkcie, ktoré prinášajú užívateľom komfortný užívateľský zážitok.

 

Z výskumu užívateľských preferencií vyplynulo, že užívatelia najviac ocenia inovácie v oblasti fotografovania autoportrétov alebo skupinových fotografií pomocou samospúšte. Vďaka unikátnej technológii hydro-forming majú nové fotoaparáty Samsung ST5000 a ST5500 telo naklonené dozadu pod uhlom 7 stupňov. Tým sa dosiahne presné zachytene tváre pri fotení samospúšťou. Objektív a tlačidlo spúšte sú tiež prispôsobené – náklon v ojedinelom uhle bol navrhnutý pre pohodlné používanie a jedinečné snímky. Tieto funkcie pomáhajú užívateľovi zachytiť dokonalý obraz bez námahy. Navyše, vďaka novému 3,7" dotykovému AMOLED displeju si môžu používatelia svoje fotografie prezerať za každých okolností na brilantne jasnom displeji.
 
Skvelým dizajnovým prvkom je aj objektív inšpirovaný zvykom Leonarda Da Vinciho písať poznámky zrkadlovo obráteným písmom. Po zapnutí prístroja sa objektív fotoaparátu vysunie a na vypuklom lesklom medzikruží obklopujúcom šošovky objektívu nájdeme v nenápadnom farebnom prevedení údaje o technických parametroch objektívu, vrátane ohniskovej vzdialenosti a svetelnosti.

 

Aby sa predišlo rozmazaniu obrazu, je u oboch typov použitá technológia duálna stabilizácia obrazu, ktorá pôsobí proti negatívnym účinkom trasúcej sa ruky užívateľa. Vďaka technológii rozpoznávania scény Smart Auto Samsung 2.0 sa fotoaparáty samé automaticky pripravia na fotografovanie scény, ktorá zodpovedá okoliu, bez toho, aby ste museli čokoľvek nastavovať.


Ergonomický tvar prináša mimoriadne jednoduché používanie, funkčnosť a jedinečný štýl pre zachytenie tých najdôležitejších obrázkov. Technológia hydro-forming, inovatívny výrobný proces, pri ktorom sa stláča tekutý kov za vysokého tlaku do formy rúr alebo plechov, bola použitá na oboch modeloch, čím vznikli hladšie obrysy, takmer bezšvíkové prepojenie a vysoko kvalitný povrch fotoaparátov.


Modely Samsung ST5000 a ST5500 robia snímky s rozlíšením až 14,2 megapixelov a spoločne s prémiovým objektívom Schneider-Kreuznach a 7x optickým zoomom zabezpečujú ostré a jasné snímky za každých okolností.

 

Na čo sú ale nádherné snímky, ak ich nemôžete ihneď zdieľať s rodinou, či priateľmi? Fotoaparát Samsung ST5500 je vybavený možnosťou bezdrôtového pripojenia, vrátane Bluetooth 2.0, Wi-Fi a DLNA, takže aj na cestách môžete ľahko posielať obrázky prostredníctvom Wi-Fi, touch-screen klávesnice alebo ich nahrať priamo na váš Facebook ®, Picasa ™, YouTube ®, ako aj na váš účet na www.samsungimaging.com. Všetky fotoaparáty Samsung ST5500 majú dokonca už vopred aktivovaný účet u poskytovateľa mobilných hotspotov Boingot, ktorý prináša rýchle širokopásmové pripojenie do dlane vašej ruky na viac ako 100.000 Wi-Fi hotspot po celom svete.

 

Samsung ST5500 je vybavený 3,7" dotykovým AMOLED displejom s rozlíšením WVGA, zatiaľ čo ST5000 ponúka dotykový TFT LCD displej s veľkosťou 3,5 palca. Veľké dotykové displeje oboch modelov podporujú užívateľské rozhranie Smart Gesture spoločnosti Samsung, ktoré je doplnené vstavaným gravitačným senzorom. Smart Gesture patrí medzi najpokročilejšie a najpresnejšie dotykové používateľské rozhrania, ktoré sú v súčasnosti k dispozícii na trhu. Používateľom umožňuje ľahko pristupovať k najdôležitejším funkciám prístroja jednoduchým naklonením fotoaparátu alebo gestom ruky. Vďaka technológii Smart Gesture môžu používatelia s obsahom pracovať oveľa interaktívnejším a zábavnejším spôsobom. Medzi fotografiami uloženými v prístroji môžu napríklad listovať jednoduchým prechádzaním prsta po displeji alebo naklonením prístroja na požadovanú stranu. S pomocou rozhrania Smart Gesture môžu používatelia mazať snímky uložené v prístroji – stačí, keď príslušný obrázok pomocou prsta "prečiarknu" – alebo môžu snímku otočiť pomocou krúžku (O), ktorý na displeji naznačia prstom.

 

Oba modely sú k dispozícii v troch farbách – čiernej, šedej a terakotovej. Fotoaparáty ST5500 a ST5000 kombinujú nezvyčajný štýl a vyspelé funkcie. Pomôžu vám vystúpiť z davu a poskytujú slobodu vyjadriť svoj osobitý charakter bez kompromisov.

 

 

 


Produktové informácie

 

ST5500

ST5000

Počet pixelov (efektívnych)

14,2 megapixelov

14,2 megapixelov

1/2,3” CCD

1/2,3” CCD

Optický zoom

7x optický zoom

7x optický zoom

Veľkosť LCD displeja

3,7” dotykový AMOLED displej s rozlíšením WVGA

3,5” dotykový TFT LCD displej

Objektív

Schneider-KREUZNACH

Schneider-KREUZNACH

Videosekvencia

720p HD / 30 fps / kompresia H.264 / podpora pripojenia cez HDMI

720p HD / 30 fps / kompresia H.264 / podpora pripojenia cez HDMI

Rozmery

103,7 mm x 58,3 mm x 19,6 mm

103,7 mm x 58,3 mm x 19,6 mm

 

 

Špeciálne funkcie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     Ultratenký dizajn (hrúbka 0,77”) / skosenie v uhle 7 stupňov

    Bluetooth 2.0

    Pripojenie cez Wi-Fi (podpora DLNA)

    E-mail / priame nahrávanie na webové stránky na zdieľanie fotografií

    Dotykový AMOLED LCD displej

    Užívateľské rozhranie Smart Gesture

    Smart Filter (pokročilé filtrovacie efekty)

    Duálna stabilizácia obrazu: optická + digitálna

    7x optický zoom

    Smart Auto 2.0: (foto + video)

    Smart Album

    Inteligentné rozpoznanie tvárí (až 20 rôznych tvárí)

Systém Perfect Portrait: Dokonalé zobrazenie tváre (Beauty Shot) / rozpoznanie tváre (Face Detection) / autoportrét (Self Portrait) / rozpoznanie úsmevu (Smile Shot) / rozpoznanie žmurknutia (Blink Detection) / korekcia červených očí (Red-eye Fix)

     Voľba spôsobu fotografovania (Photo Style Selector)

     Smart Filter

     Panoramatická snímka

     Zabudovaný softvér na prehrávanie, správu a editáciu záznamov na PC (nie je potrebná inštalácia z CD-ROM)

   Ultratenký dizajn (hrúbka 0,77”) / skosenie v uhle 7 stupňov

   Užívateľské rozhranie Smart Gesture / dotyková spätná väzba

   Smart Filter (pokročilé filtrovacie efekty)

   Duálna stabilizácia obrazu: optická + digitálna

   7x optický zoom

   Smart Auto 2.0: (foto + video)

   Smart Album

   Inteligentné rozpoznávanie tvárí (až 20 rôznych tvárí)

   Systém Perfect Portrait: Dokonalé zobrazenie tváre (Beauty Shot) / rozpoznanie tváre (Face Detection) / autoportrét (Self Portrait) /

rozpoznanie úsmevu (Smile Shot) / rozpoznanie žmurknutia (Blink Detection) / korekcia červených očí (Red-eye Fix)

  Voľba spôsobu fotografovania (Photo Style Selector)

  Panoramatická snímka

  Zabudovaný softvér na prehrávanie, správu a editáciu záznamov na PC (nie je potrebná inštalácia z CD-ROM)

 

 

 

 

 

Neprehliadnite: