Aktualizované: Acer zatiaľ neuvedie netbooky s Google Chrome OS

Tomáš Kusenda  /  20. 05. 2010, 09:23

Spoločnosť Acer poprela vyhlásenie, ktoré sa objavilo vo väčšine médií. Svoj netbook s operačným systémom Google Chrome OS na veľtrhu Computex v Taipei nepredstaví.

Spoločnosť Acer síce netbooky s operačným systémom Google Chrome OS pripravuje, avšak nebudú predstavené na veľtrhu Computex. Na 25. mája má spoločnosť pripravených niekoľko veľkých noviniek, ktoré budú uvedené v New Yorku, bližšie detaily ale nie sú známe.

Je otázne, či spoločnosť Acer falošnú správu o nových netbookoch s Chrome OS vypustila zámerne alebo sa naozaj jedná len o novinársku kačicu. Týmto sa za predošlú správu všetkým našim čitateľom ospravedlňujeme.

 

Pôvodná správa:

Podľa informácií, ktoré sú dostupné uvedie spoločnosť Acer prvé netbooky s operačným systémom Google Chrome OS. Tie majú byť predstavené na veľtrhu Computex v Taipei už 1. Júna.

Google Chrome OS nie je typickým operačným systémom. Má byť zameraný na Cloud, čo znamená, že dáta nebudú uložené na lokálnom úložisku, teda HDD, respektíve SSD disku, ale na serveroch Google. V podstate bude Google Chrome OS vylepšený webový prehliadač.

Taktiež sa predpokladá, že v budúcnosti bude Chrome OS viac prepojený s mobilným operačným systémom od Google, s Androidom.

Žiaľ, bližšie detaily o nových zariadeniach, ako aj o novom operačnom systéme nie sú známe.

Autor: Tomáš Kusenda

Zdroj: venturebeat.com

Neprehliadnite: