Virtualizácia v strede záujmu na Cloud Computing Conference 2010

Tlačový servis  /  12. 05. 2010, 00:00

Virtualizácia sa v posledných rokoch teší obrovskej pozornosti, a to z pochopiteľných dôvodov. Virtualizované prostredie umožňuje ľahšie prispôsobenie svojim užívateľom, prináša príjemnejšie a jednoduchšie používanie, a v neposlednej rade výrazne šetrí čas.

Zdrojom zefektívnenia procesov sa stala predovšetkým aplikačná virtualizácia, ktorá predstavuje desktopové a serverové aplikácie používajúce miestne zdroje, ale bežiace na zvláštnom virtuálnom stroji.

Významnou témou bratislavskej konferencie bude veľmi obľúbený model prevádzky aplikácie SaaS, kedy je služba zákazníkom ponúkaná cez internet, a to bez nutnosti inštalácie a prevádzky aplikácie na vlastných zariadeniach. Potreba znižovania nákladov na software, rýchleho nasadenia a outsourcingu viedla k rozšíreniu využívania Saas firmami, ktoré tak nemusia investovať do licencií na servery, náklady na licenciu on-demant bývajú taktiež nižšie.

Cloud Computing Conference v Bratislave sa bude věnovat celej rade konkrétnych riešení pre firmy, ktoré im ponúknu vyššiu účinnosť procesov, značné úspory nákladov i času, a možnosť významne zvýšiť svoju konkurencieschopnosť.

Cloud Computing Conference sa koná 25. mája v bratislavskom hoteli Crowne Plaza. Podrobné informácie vrátane kompletného programu a registračného formulára pre vstup nájdete na http://ccc.exponet.sk

Neprehliadnite: