Pre IDS Scheer Slovakia bol rok 2009 napriek kríze mimoriadne úspešný

Tlačový servis  /  12. 05. 2010, 00:00

Spoločnosť IDS Scheer Slovakia, s.r.o., ktorá je súčasťou medzinárodnej softvérovej a konzultačnej spoločnosti IDS Scheer patriacej do SAG Group (Software AG), oznámila finančné a obchodné výsledky dosiahnutév  roku 2009.

Spoločnosť dosiahla v roku 2009 podľa medzinárodných účtovných štandardov IFRS obrat 6,5 mil. EUR, čo je v porovnaní s predchádzajúcim rokom 2008 nárast o 6%. Spoločnosť dosiahla ukazovateľ EBITA 993 tis. EUR, čo predstavuje profitabilitu EBITA 15,3%. Tržby v oblasti BPM poradenstva a SAP poradenstva zaznamenali nárast, pričom celkovo tržby v konzultingu medziročne narástli o 8 %. Najvýznamnejšími segmentmi trhu boli utility a doprava/logistika.

 

Počet zamestnancov na konci roku 2009 dosiahol 69 zamestnancov.

 

Najvýznamnejšími zákazníkmi v oblasti predaja produktov ARIS Platform boli spoločnosti Infra Services, AITEN a Všeobecná úverová banka. Najväčšie projekty v oblasti BPM spoločnosť IDS Scheer Slovakia realizovala pre Západoslovenskú energetiku a Železnice SR a v oblasti implementácie SAP pre Slovenský plynárenský priemysel a Západoslovenskú energetiku.

 

„Rok 2009 môžem hodnotiť ako mimoriadne úspešný rok. Aj napriek hospodárskej kríze sme dosiahli historicky najvyšší obrat počas nášho 15-ročného pôsobenia na slovenskom trhu. Zároveň sme dosiahli historicky druhý najvyšší zisk a udržali profitabilitu firmy nad úrovňou 15%. Darilo sa nám tak v oblasti BPM konzultingu, ako aj v oblasti SAP implementácii, pričom v obidvoch oblastiach sme dosiahli historicky najvyšší obrat. Veľmi ma teší, že sme si udržali pozíciu u našich najvýznamnejších zákazníkov – Slovenský plynárenský priemysel a Západoslovenská energetika a opäť potvrdili pozíciu lídra v segmente energetiky, kde sme realizovali viac ako 60% nášho obratu a podarilo sa nám získať ďalšieho významného zákazníka Východoslovenskú energetiku,“ uviedol Jaroslav Zamborský, výkonný riaditeľ IDS Scheer Slovakia.

 

Spoločnosť Software AG zaznamenala v r. 2009 významný rast

 

  • Obrat vzrástol o 18% na 847.4 mil. EUR

  • EBIT vyšší o 21% a dosiahol 218.2 mil. EUR

  • Ukazovateľ EBIT vzrástol o 25.8%

  • Čistý zisk stúpol o 22% na 140.8 EUR

 

Predpoveď na rok 2010 - spoločnosť Software AG očakáva vo fiškálnom roku 2010 nárast celkového obratu o 25 - 30% a zvýšenie tržieb v oblasti produktov o 12 – 15%. Spoločnosť očakáva aj nárast čistého zisku o 8 – 12%.

 

Spoločnosť Software AG ohlásila v júli 2009 akvizíciu spoločnosti IDS Scheer. Cieľom transakcie bude vytvorenie globálnej vedúcej softvérovej a poradenskej spoločnosti, ktorá bude mať viac ako 6,000 zamestnancov a vytvorí obrat viac ako 1 mld. EUR. Výsledkom je pre obe spoločnosti širšia, rôznorodejšia a silnejšia pozícia na trhu. Kombinácia dvoch technologicky vedúcich a dopĺňajúcich sa portfólií produktov pre riadenie a digitalizáciu biznis procesov v tomto zložení bude na svetovom trhu jedinečná a poskytne silnejšiu konkurenčnú pozíciu na softvérovom a poradenskom trhu, ktorý prechádza rýchlym procesom konsolidácie.

Neprehliadnite: