GFI Software uvádza GFI MAX MailProtection a GFI MAX MailEdge – hostové riešenia pre bezpečnosť a kontinuitu e-mailovej komunikácie

Tlačový servis  /  10. 05. 2010, 00:00

Spoločnosť GFI Software, popredný poskytovateľ infraštruktúry pre malé a stredne veľké podniky (SMB), dnes uviedla na trh dve hostové riešenia v oblasti zabezpečenia e-mailu a kontinuity e-mailovej komunikácie.

GFI MAX MailProtection je preverené, vysoko efektívne a prakticky bezúdržbové riešenie zabezpečenia e-mailovej komunikácie v cloude, ktoré ponúka technológiu novej generácie schopnú ochrániť tisíce organizácií pred spamom či nevyžiadanou poštou a vírusmi a ktorá pritom zaisťuje neoceniteľnú kontinuitu e-mailovej komunikácie. GFI MAX MailEdge je hostové prvolíniové riešenie filtrovania a zaistenia kontinuity e-mailovej komunikácie pre organizácie, ktoré vyžadujú ďalšiu, predradenú vrstvu ochrany ešte predtým, než je e-mail doručený na ich poštový server a ktoré chcú zvýšiť výkon svojej e-mailovej infraštruktúry.

GFI MAX MailProtection a GFI MAX MaiEdge tvoria časť novej rodiny hostových IT riešení pod značkou GFI MAX a sú výsledkom minuloročnej akvizície spoločnosti Katharion, popredného amerického dodávateľa riešení hostovej e-mailovej bezpečnosti.

GFI MAX MailProtection využíva viacvrstvový prístupu k filtrovaniu spamov prostredníctvom kombinácie tradičných techník, ako sú skenovanie URI a heuristické pravidlá, s technológiami novej generácie typu analýza zdroja správy v reálnom čase a užívateľské profily správ. GFI MAX MailProtection chráni pred spamami, vírusmi a ďalšími hrozbami šírenými e-mailom ešte predtým, než sú doručené do siete alebo na poštový server organizácie. Prichádzajúce e-maily sú presmerované do plne redundantnej sieťovej a aplikačnej architektúry, kde sú spracované v reálnom čase prostredníctvom ako tradičných techník na filtrovanie spamov, tak moderných prístupov k analýze správ, vrátane testov pôvodnosti správy, odtlačku správy, súpravy heuristických pravidiel, rozsiahlych URI databáz, analýzy zdroja správy v reálnom čase a prispôsobiteľných whitelistov a blacklistov.

GFI MAX MaiEdge bol vytvorený na špecifické využitie iba v kombinácií s existujúcim on-premise softvérovým či hardvérovým antispamovým a antivírusovým riešením. Tento hybridný model dovoľuje zákazníkom ponechať si svoju doterajšiu infraštruktúru a pritom maximálne využiť výhody filtrovania e-mailu v cloude. Tento model tiež maximalizuje prínosy oboch prístupov (on-premise a cloud) a redukuje nevýhody vyplývajúce z využitia iba jedného z nich. Prostredníctvom filtrov reputácie IP adresy odosielateľa, riadenia spojenia, ochrany pred Directory Harvestingom a voliteľne aj greylistingu je GFI MAX MaiEdge schopný bezpečne blokovať až 90 % všetkých spamov a e-mailových hrozieb ešte predtým, než sa dostanú do siete zákazníka.

Obe uvedené služby navyše zaisťujú prostredníctvom integrovaných funkcií radenia do frontu a webmailu na vyžiadanie aj kontinuitu podnikania. Zákazníci tak získajú istotu, že môžu čítať a odpovedať na e-maily aj v prípade, že je ich poštový server off-line.

GFI MAX MailProtection a GFI MAX MaiEdge ponúkajú zákazníkom celý rad dôležitých výhod, ako je napríklad:

  • Dramatické obmedzenie potreby šírky pásma a vypočítaného výkonu nutného na spracovanie e-mailov,

  • Vyššiu úroveň bezpečnosti v porovnaní s kapacitnými limitmi a vyššími rizikami vyplývajúcimi z využívania on-premise riešení pozostávajúcich z jediného servera,

  • Rýchle a jednoduché nastavenie s minimálnym úsilím a školením, bez potreby inštalácie dodatočného hardvéru,

  • Jednoduchá a nenákladná možnosť re-brandingu všetkých častí systémov, s ktorými sa môžu stretnúť koncoví užívatelia. Partner akejkoľvek veľkosti môže využiť obe služby ako OEM riešenie.


 

„GFI je vedúcim dodávateľom na trhu e-mailovej bezpečnosti už viac ako 10 rokov, pričom zohľadňuje jedinečné potreby SMB spoločností. V posledných niekoľkých rokoch sa dynamika tohto trhu dramaticky zvýšila s tým, ako stále viac SMB podnikov chce znížiť náklady, ale zároveň používať kvalitnejšie riešenia. Cloud computing a Software as a Service (SaaS) dnes už nie sú iba slová, ale realita, ktorú GFI berie veľmi vážne,“ povedal Walter Scott, výkonný riaditeľ GFI.

„S GFI MAX MailProtection a GFI MAX MaiEdge sme teraz v pozícii, kedy môžeme zákazníkom ponúknuť voľbu medzi hostovým modelom a on-premise modelom alebo kombináciu oboch z nich, a to v závislosti od ich aktuálnych požiadaviek na infraštruktúru. Hybridný prístup spoločnosti GFI rieši dilemu, ktorej pri rozhodovaní sa o pre nich vhodnom modeli čelí mnoho SMB spoločností. Spoločnosti si tak môžu zvoliť práve také riešenie, ktoré aktuálne potrebujú na ochranu svojej siete, poštového servera alebo na správu archívu – bez ohľadu na to, či ide o riešenia cloudové alebo on-premise. Niekedy môžu zákazníci vyžadovať kombináciu oboch. Tento hybridný prístup dáva zákazníkom to najlepšie z oboch svetov: kvalitné riešenie zaručujúce bezpečnosť, spoľahlivosť a efektivitu vložených nákladov. Pod značkou GFI MAX sa v nastávajúcich mesiacoch chystáme uviesť ďalšie, nové hostové riešenia,“ dodal Walter Scott.

Aby ste získali väčšie množstvo informácií o portfóliu riešení GFI MAX, cenách a dostupných službách navštívte www.gfi.cz/max-family.

Neprehliadnite: