YouTube má ďalšie novinky - podporuje ďalších päť jazykov, má lepšie zdieľanie a iné

Martin Tomšík  /  04. 05. 2010, 21:35

Spoločnosť Google pokračuje s úpravami na portáli YouTube. Aktuálne pridáva podporu ďalších piatich jazykov, nechýbajú nové možnosti zdieľania videí, upravené uploadovanie, zmenené výsledky hľadania či e-mailová notifikácia.

Veľké zmeny na známom videoportáli YouTube začali zmenou dizajnu stránky. Neskôr bol upravený aj samotný prehrávač videí. Aktuálne sa užívatelia tohto známeho portálu dočkali ďalších noviniek, ktorých je hneď niekoľko.

 

Pridaná podpora ďalších jazykov

Nielen Google Translate sa vie učiť nové jazyky. O tom, že to dokáže aj YouTube, svedčí fakt, že od začiatku mája 2010 sa služba rozrástla o 5 nových prekladov. Celkovo tak hovorí 24 jazykmi sveta. Po novom vie už aj grécky, maďarsky, nórsky, dánsky a fínsky. Nám bude musieť zatiaľ postačiť iba čeština - slovenčina zatiaľ podporovaná nie je.

E-mailová notifikácia

Prihlasujete sa na svoje e-mailové konto častejšie ako na účet na YouTube? Podľa zamestnancov videoportálu nemožné, no vraj sa nájdu aj výnimky. Práve pre týchto ľudí sa YouTube pohráva s možnosťou e-mailovej notifikácie. Stačí odoberať nejaký kanál, keď naň bude uploadnuté nové video, budete upozornený e-mailom.

 

Upravený vzhľad výsledkov hľadania

"Tieto náhľady videí zväčšíme, pridáme nejaké farby a mierne pozmeníme rozloženie", povedali si vývojári platení spoločnosťou Google a upravili výsledky vyhľadávania. Funkcie sa nezmenili, upravený bol iba dizajn.

 

Nové možnosti zdieľania

K možnostiam ako sa podeliť o video pribudli dve nové. Okrem e-mailového upozornenia, "zavesenia" na Facebook či Twitter, prípadne upozornenia amerických priateľov na portáli MySpace a ďalších možností, môžete použiť aj nové tlačidlá "Blogger" a "Buzz".

 

Upravený upload videí

Podobne ako pri výsledkoch hľadania, ani pri funkcii uploadnovania videí sa nezmenili možnosti tohto nástroja. Opäť sa upravoval vzhľad a rozloženie prvkov. Tlačidlo pre spravenie nahrávky pomocou webkamery dáva o sebe vedieť oveľa viac, zmenili sa zároveň aj farby tejto podstránky.

 

Nový prehrávač onedlho aj pre videá s reklamou

Aktuálne je nový prehrávač dostupný len pre videá, ktoré neobsahujú vyskakovaciu reklamu od majiteľa portálu. To sa má časom zmeniť, nový prehrávač bude dostupný aj pre videá, ktoré sú na iných stránkach ako na YouTube.com.

 

Zlepšená podpora pre iPad

Konečne je dostupná aj oficiálna aplikácia od spoločnosti YouTube, ktorá umožňuje prehrávať videá z tohto známeho portálu. Zatiaľ ide iba o jednu z prvých verzií aplikácie, v ďalších majú byť obsiahnuté aj nejaké nové funkcie.

 

Zdroje: YouTube blog, TechConnect magazín

Neprehliadnite: