Cloud Computing Conference najnovšie prichádza aj do Bratislavy

Tlačový servis  /  27. 04. 2010, 00:00

Cloud Computing Conference prebehne 25. mája 2010 v bratislavskom hotely Crowne Plaza.

Cloud computing, alebo zdieľanie hardwarových i softwarových prostriedkov pomocou siete, je jedným z najviac diskutovaných tém v IT společnosti súčasnej doby. Tento model zmenil vo svete informačných technológií zažité postupy a obchodné modely. Medzi jeho hlavné výhody patrí mobilita a výkon. Využívať ho môžu spoločnosti všetkých veľkostí a so všetkými rôznymi potrebami. Firmy v Českej republike sa však ešte len teraz učia, ako cloud správne využívať.

 

 

1. ročník Cloud Computing Conference na Slovensku sa viaže na úspešnú pražskú akciu Cloud Computing Conference 2009. Venuje sa možnostiam modelov cloud computingu, novinkám a súvisejúcim témam. Hlavnými témami konferencie sú software ako služba (SaaS), platforma ako služba (PaaS), infraštruktúra ako služba (IaaS), virtualizácia a dátové centrá.

 

Cieľom konferencie je priniesť ucelený pohľad na danú problematiku a predstaviť víziu do budúcna. V rámci bohatého konferenčného programu sa okrem iného predstavia společnosti VMware, GFI, Servodata, SEAL IT a INNOVA Apps. Odborníci na cloud sa zamerajú nielen na teóriu, vysvetlenie základných pojmov a technické aspekty, ale tiež na prenos abstraktného pojmu „cloud computing“ do reálneho sveta predstavením produktov, konkrétnych príkladov a realizovaných projektov.

 

SaaS platformu Google Apps, spolu s jej službami a výhodami, predstaví spoločnosť INNOVA Apps. Problematike virtualizácia linuxovej infraštruktúry, a to s využitím technológií Red Hat, sa bude venovať prednáška Radka Langkramera zo společnosti Servodata. Nad možnými formami filtrovania pošty sa vo svojom príspevku zamyslí Robert Houser z GFI ČR a SR. Ako alternatívy porovná filtrovanie on-premise, v Cloude a hybridné riešenie. Zaujímavým bodom konferencie bude istotne tiež prezentácia společnosti SEAL IT, ktorá ukáže riešenie, ako mať infraštruktúru s virtuálnym prostredím pod kontrolou s Customer Monitor.

 

Cloud Computing Conference poriada spoločnosť Exponet 25. mája 2010 v hotely Crowne Plaza v Bratislave. Kompletný program vrátane anotácie a registračného formulára pre vstup zdarma nájdete na http://ccc.exponet.sk.

 

Neprehliadnite: