GFI Software predstavil zálohovacie riešenie pre malé a stredne veľké spoločnosti

Tlačový servis  /  26. 04. 2010, 00:00

Spoločnosť GFI Software, popredný poskytovateľ infraštruktúry pre malé a stredne veľké firmy (SMB), predstavila GFI Backup 2010 – Business Edition, ideálne zálohovacie riešenie pre správcov IT, ktorí chcú zálohovať či obnovovať dáta na základe jediného príkazu a jeho aplikovanie v rámci celej siete.

Tým šetria čas, ktorý by museli inak venovať konfigurácii a údržbe čiastkových procedúr. GFI Backup – Business Edition bol navrhnutý tak, aby proces obnovy dát bol spoľahlivý, efektívny, rýchly a vyznačoval sa nenáročnou údržbou.

GFI Backup je rýchle, efektívne a plne vybavené sieťové riešenie na zálohovanie dát, ktoré obsahuje komplexnú funkcionalitu pre zálohovanie, obnovu a synchronizáciu dát podporujúcu všetky typy súborových, webových, Microsoft SQL a ďalších serverov. GFI Backup sa dá nainštalovať v priebehu pár minút a s využitím intuitívneho sprievodcu vyžaduje tvorba záloh zo strany užívateľa iba minimálne úsilie

„Takmer každý správca IT si uvedomuje, aké je zálohovanie dát dôležité. Avšak mnohé firmy sú aj naďalej neochotné vytvárať sieťové zálohy, pretože ich považujú za príliš komplikované, časovo náročné a nákladné. A to v prípadoch, kedy využívajú tradičné spôsoby zálohovania ponúkané bežnými backupovými riešeniami. GFI Backup je ale iný. Okrem samotného zálohovania sme sa úzko zamerali tiež na funkcionalitu pre obnovu dát. Ľudia zálohujú dáta dennodenne, ale obnovia ich často iba raz. Preto musí byť proces obnovy dát spoľahlivý, účinný, rýchly, ale tiež jednoduchý a nezávislý od softvéru, v ktorom bola záloha vytvorená,“ vysvetľuje Walter Scott, výkonný riaditeľ spoločnosti GFI.

„GFI Backup – Business Edition bol od základu navrhnutý s ohľadom na zaneprázdnených správcov, ktorým umožňuje efektívne vytvárať, alokovať, riadiť a analyzovať zálohovacie či obnovovacie procedúry, a to aj na diaľku. Nové riešenie je reakciou na mnohé obavy, ktoré sužujú správcov IT – ide hlavne o obmedzenie na produkty od jedného dodávateľa, zložitý spôsob licencovania či nemožnosť vytvárať jednoduché zálohovacie a obnovovacie úlohy, ktoré by bolo možné aplikovať v rámci celej siete. GFI Backup je cenovo efektívny, rýchly a predovšetkým nesmierne zjednodušuje celú operáciu zálohovania/obnovy dát. S týmto produktom meníme trh - skutočne potrebujete utrácať 2 000 dolárov za softvér pre jeden server? Osobne som presvedčený, že nie, a preto je k dispozícii GFI Backup – Business Edition s oveľa nižšími nákladmi,“ dodáva W. Scott.

„Na Slovensku je napríklad štartovací balíček GFI Backup pre jeden server a 5 pracovných staníc k dispozícii iba za 288 euro," hovorí Martin Říha, obchodný riaditeľ GFI Česká republika a Slovensko. Viac informácií o cenách produktu GFI Backup – Business Edition môžete nájsť na stránkach produktu: http://www.gfi.cz/business-backup-software/.

Zatiaľ čo tradičné zálohovacie riešenia vyžadujú separátny komponent, ktorý konfiguruje, riadi a monitoruje úlohy, GFI Backup dovoľuje správcom centralizovať všetky operácie zálohovania a obnovy dát – vrátane sledovania stavu – prostredníctvom jedinej, na webe založenej administrátorskej konzole.

GFI Backup – Business Edition používa na kompresiu a archiváciu dát štandardný súborový formát Zip64, ktorý dovoľuje jednoduchú obnovu dát aj v prípade, že na zariadení, na ktorom k obnove dát dochádza, nie je nainštalovaný príslušný softvér. To predstavuje veľkú výhodu oproti iným typom zálohovacích riešení, ktoré používajú proprietárny formát kompresie. Dáta zo záloh vytvorených pomocou GFI Backup je možné kedykoľvek obnoviť bez toho, aby softvér musel byť nainštalovaný na koncovom zariadení.

K ďalším dôležitým funkciám GFI Backup – Business Edition patrí:

  • Podpora všetkých bežných typov hardvérových úložísk, vrátane interných a externých pevných diskov, sietí typu LAN, páskových jednotiek, NAS diskov aj vzdialených lokácií prostredníctvom FTP protokolu s automatickým obnovením uploadu

  • 256-bitové AES šifrovanie zaisťuje spoľahlivú ochranu dát využívaných armádou

  • Notifikácia o úspechu/zlyhaní/varovaní úlohy na e-mail alebo v protokole udalostí

  • Natívna podpora prístupu cez HTTPS protokol

  • Rovnako jednoduché používanie v prostredia pracovných skupín aj Active Directory

  • Užívateľom je možné povoliť možnosť zálohovať a synchronizovať svoje vlastné súbory naprieč rôznymi koncovými stanicami (notebook, pracovná stanica, server a pod.).

Neprehliadnite: