Telefóny LG zaznamenali bohatú úrodu cien red dot a iF

Tlačový servis  /  26. 04. 2010, 00:00

Spoločnosť LG Electronics, popredný svetový výrobca a inovátor v oblasti mobilných komunikácií, oznámila, že k cenám iF za dizajn, ktoré získala, sa pridávajú aj ceny red dot, ktorými boli ocenené dva jej mobilné telefóny. Tieto dve akcie patria k najprestížnejším súťažiam vo svete dizajnu priemyselných výrobkov.

„Spoločnosť LG venovala obrovské úsilie aj prostriedky na to, aby telefóny, ktoré vyrába, vychádzali svojou nápaditosťou a originalitou v ústrety vkusu našich zákazníkov,” povedal Vít Šubert, výkonný riaditeľ LG Electronics CZ. „Skutočnosť, že tieto ceny vyhrávame každoročne, je dôkazom vedúceho postavenia spoločnosti LG v oblasti dizajnu a našej trvalej prevahy nad konkurenčnými značkami. Latku kvalitnému dizajnu budeme aj naďalej posúvať vyššie s cieľom poskytnúť všetkým našim zákazníkom neopakovateľný užívateľský zážitok.”

 

Obzvlášť zaznamenala spoločnosť LG úspech s novým modelom „Čokolády“ (LG BL40), ktorý je štvrtým telefónom radu Black Label, ktorý je vybavený sklovito hladkým krytom a 4palcovou panoramatickou HD LCD obrazovkou. Úspech zaznamenal aj model LG Mini (LG GD880), veľmi malý a štíhly dotykový telefón s ostrými hranami. Tieto modely, ktoré zožali ocenenie na oboch súťažiach, sú len dva z celkovo ôsmich ocenených výrobkov LG vo dvoch kategóriách na súťaži red dot a v siedmich na súťaži iF. K ďalším piatim výhercom patria modely Crystal (LG GD900), Lotus2 (LG LX610), LG GW620, Watch (LG GD910) a Lollipop (LG SV800).

 

V oblasti dizajnu je red dot jednou z najväčších a iF jednou z najstarších súťaží na svete. Tieto súťaže si získali renomé vďaka náročným štandardom a prísnemu vyhodnocovaciemu procesu. Od roku 2003 je spoločnosť LG každoročným držiteľom ocenení red dot, ocenenie iF získava od roku 2005. Vlani získala spoločnosť LG cenu red dot za modely Secret (LG KF750) a 3G Watch (LG GD910) a cenu iF za model Renoir (LG KC910).

 

Slávnostné udeľovanie cien red dot za dizajn sa bude konať 5. júla 2010 v divadle Aalto Theater v nemeckom Essene a všetky ocenené výrobky budú vystavené od 6. júla do 1. Augusta 2010 v essenskom red dot dizajn múzeu.

Neprehliadnite: