Malá, pekná, inteligentná – videokamera Panasonic SDR-S45 so  40x zoomom

Tlačový servis  /  23. 04. 2010, 00:00

Nová videokamera Panasonic je neoceniteľnou a zábavnou spoločníčkou na dovolenke aj počas rodinných osláv. Ochotne si všetko potrebné zariadi sama a hravo priblíži aj to, na čo by ste inak nedosiahli.

Modelový rad videokamier Panasonic na rok 2010 sa rozrastá o základný model SDR-S45 so 40x optickým zoomom a rozšírenou dĺžkou záznamu v DVD kvalite. Ako záznamové médium kamera používa pamäťové karty typu SDXC, SDHC alebo SD.

 

 

Panasonic S45 je ideálnou kamerou na dlhšie cesty a pre užívateľov, ktorí nemajú k dispozícii väčšie množstvo pamäťových kariet. Záznam sa ukladá v bežnom formáte MPEG2 (na výber sú kvalitatívne režimy XP, SP a LP), ale taktiež je možné zvoliť úspornejší H.264/AVC formát (režimy LXP, LSP a LLP). V tomto formáte dochádza k výraznejšej dátovej komprimácii, takže sa na 64 GB pamäťovú kartu v režime LLP vojde až 121 hodín záznamu. Kvalita obrazu sa pritom nijako nelíši od formátu MPEG2. Formát H.264/AVC je kompatibilný s väčšinou prehrávačov v PC a zároveň umožňuje jednoduchý upload záznamu na YouTube a podobné internetové stránky. Pomocou softwaru v základnej výbave je možné záznam v tomto formáte jednoducho previesť do formátu MPEG2 a uložiť na DVD.

 

Žiadne iné médium než pamäťová karta SD (SDHC, SDXC) neponúka rýchlejší a jednoduchší import videozáznamu do počítača. Stačí vložiť kartu do čítačky, párkrát kliknúť myšou a je to! Pamäťové karty umožňujú pohodlné zdieľanie súborov nielen medzi videokamerou a osobným počítačom, ale taktiež s plazmovými televízormi VIERA, DVD rekordérmi DIGA a ďalšími prístrojmi, ktoré pracujú s týmto dnes už univerzálnym pamäťovým médiom.

 

Panasonic S45 je vybavený veľmi kvalitnou optikou s mimoriadnym rozsahom ohniskovej vzdialenosti – ako jeden z mála modelov vo svojej triede ponúka 40x optický zoom. Užívateľ môže natáčať alebo fotografovať širokouhlé zábery krajiny či vzdialené detaily, bežne okom prakticky neviditeľné. Stabilizátor obrazu zase minimalizuje neostrosti, ktoré vznikajú pri veľkých zväčšeniach.

 

Menej skúsení užívatelia a úplní začiatočníci ocenia systém inteligentnej automatiky iA, ktorý automaticky zvolí vždy najvhodnejšie nastavenie v jednom zo štyroch režimov (AF/AE Tracking sledovanie pohybu, i.riadenie kontrastu, i.výber scénického režimu a Rozpoznanie tvárí). V režime kontinuálneho ostrenia a merania expozície (AF/AE Tracking) prístroj automaticky sleduje vybraný objekt a mení expozičné hodnoty tak, aby bol objekt optimálne zaostrený a zobrazený, nech už sa v kompozícii nachádza kdekoľvek. Režim inteligentného riadenia kontrastu zabraňuje prepalom a strate kresby v tieňoch, inteligentný výber scénického režimu zase automaticky aktivuje vhodný motívový program. Posledným režimom je obľúbený systém Rozpoznávanie tvárí, v ktorom kamera automaticky ostrí na tváre. Praktická funkcia veterného filtra účinne tlmí šum vetra pri natáčaní v exteriéri.

Panasonic S45 má LCD displej s uhlopriečkou 6,7 cm, s rozlíšením 123 000 bodov a širokým zobrazovacím uhlom, ktorý umožňuje natáčanie v nezvyklých pozíciach (napr. nad hlavou alebo od pásu). Vyklopením displeja sa prístroj zapne, čo značne zjednodušuje ovládanie kamery. Ďalšou prednosťou je rýchly štart – na natáčanie je kamera pripravená už 0,8 sekundy po odklopení displeja.

 

Videokamera Panasonic SDR-S45 sa na slovenskom trhu začne predávať v júni a jej cena bude stanovená v máji.

Neprehliadnite: