Videokamera Panasonic HDC-SD600 – profesionálna kvalita s najjednoduchšou obsluhou

Tlačový servis  /  23. 04. 2010, 00:00

Žiadny dobrý film ani rodinné video nevznikne bez kvalitnej techniky. Nová videokamera Panasonic vyniká nielen prvotriednymi parametrami, ale taktiež inteligenciou, ktorá pomôže i menej skúseným užívateľom.

Spoločnosť Panasonic predstavuje novú videokameru s 3čipovou technológiou 3MOS a rozlíšením 1920 x 1080 (Full HD). Kvalita videozáznamu dosahuje profesionálne parametre – na rozdiel od bežných modelov natáča Panasonic SD600 progresívny záznam s frekvenciou 50 snímok za sekundu (1080/50p). Výsledkom je špičkový obraz s bohatou kresbou detailov bez najmenších stôp moiré či šumu. Aj napriek profesionálnemu výkonu ponúka tento model kompaktné rozmery a jednoduché ovládanie, takže nič nebráni tomu, aby ste si natočili krásne zábery z  rodinného výletu alebo sa pokúsili získať svojho prvého Oskara za najlepšiu kameru.

 

  

Videokamera Panasonic SD600 je vybavená 3čipovým systémom 3MOS, ktorý používajú profesionálne televízne kamery. Vďaka tejto technológii je v obraze aj pri menšom svetle omnoho menej šumu než u bežných spotrebných videokamier. Ďalšou prednosťou je prirodzená reprodukcia farieb s jemnými tonálnymi a farebnými prechodmi. V režime fotografovania je možné s modelom SD600 urobiť snímky v rozlíšení 14,2 megapixelov.

 

Na kvalitu obrazu má zásadný vplyv kvalita optiky. Panasonic SD600 je osadená špičkovým objektívom renomovanej značky Leica s vysokou svetelnosťou f1,5 a 12x optickým zoomom. Objektív ponúka nezvykle širokouhlé ohnisko 35 mm (ekvivalent 35 mm filmu), ktoré sa hodí v najrôznejších situáciách, napríklad pri natáčaní atraktívnej krajiny alebo  rodinnej oslavy v interiéri. Rozsah zoomu je možné predĺžiť až na osemnásťnásobok pomocou digitálnej technológie Inteligentné Rozlíšenie, ktorá prináša podstatne lepšie výsledky a kvalitnejšiu kresbu detailov než bežné digitálne zoomy.

 

Pri reprodukcii videozáznamu na televízoroch s veľkou uhlopriečkou sa každý záchvev ruky kameramana prejaví nepríjemným rozostrením alebo šmuhou v obraze. K týmto javom najčastejšie dochádza pri veľkých zväčšeniach, kedy je veľmi obtiažne udržať kameru v pokoji bez opory. Nepevnú ruku kameramana skvele koriguje výkonný optický stabilizátor POWER O.I.S., ktorý bráni roztraseniu obrazu až päťkrát efektívnejšie v porovnaní s konvenčnými stabilizačnými systémami. Účinne bráni i nízkofrekvenčnému rozostreniu spôsobenému napríklad dychom kameramana. V režime Active sa navyše stabilizátor automaticky nastaví na optimálnu korekciu v pohybe, čo výrazne pomáha predovšetkým pri natáčaní počas chôdze. Výsledkom je čistý obraz bez pohybového rozostrenia či digitálnych artefaktov v celom rozsahu zoomu.

 

Maximálny komfort pri natáčaní poskytuje režim inteligentnej automatiky iA. Vďaka nemu môže záznamy v maximálnej kvalite robiť skutočne každý, vrátane úplných začiatočníkov. K dispozícii je aj kvalitné automatické ostrenie so systémom rozpoznávania tvárí – veľmi obľúbená funkcia, ktorú užívatelia poznajú z digitálnych fotoaparátov Panasonic LUMIX. Systém rozpoznáva akékoľvek tváre v zábere, ale taktiež vopred označené tváre priateľov – stačí ich raz uložiť do pamäte a nabudúce už na ne kamera sama nielen zaostrí, ale taktiež vhodným spôsobom nastaví expozičné hodnoty. Medzi ďalšie prednosti patrí napríklad vylepšené nahrávanie zvuku s funkciou Wind Noise Canceller, ktorý účinne tlmí šum vetru.

 

Záznam sa ukladá na pamäťové karty SDXC, SDHC alebo SD. Vzhľadom k absencii pohyblivých súčiastok je kamera veľmi odolná proti otrasom. Nezanedbateľnou výhodou ukladania záznamu na kartu je kompaktné prevedenie kamery a jej nižšia hmotnosť. Na pamäťovú kartu s kapacitou 64 GB sa vojde cca 27,5 h záznamu v prekladanom rozlíšení 1080i alebo 5 hodín a 20 minút v najvyššom rozlíšení 1080/50p. Kamera disponuje HDMI konektorom, takže je možné záznam jednoducho prehrať na ľubovoľnom televízore so zodpovedajúcim rozlíšením.

 

Videokamera Panasonic HDC-SD600 bude uvedená na trh v júni. Jej cena zatiaľ nebola stanovená.

 

 

 

 

 

 

Technická špecifikácia - videokamera Panasonic HDC-SD600

Rozlíšenie – videozáznam

1920x1080 bodov, 50 snímok/s

Rozlíšenie – fotografie

14,2 MPix

Objektív

Leica Dicomar f1,5

Rozsah ohniskovej vzdialenosti (ekv. 35 mm)

35-420 mm (12x zoom)

Obrazový procesor

Crystal Engine Pro s redukciou šumu

Displej

Dotykový, uhlopriečka 6,7 cm

Záznamové médium

Pamäťové karty SD, SDHC, SDXC

Rozmery

62 x 66 x 126 mm

Hmotnosť

325 g

 

 

Neprehliadnite: