Spoločnosť HP predstavuje prvé laserové tlačiarne typu „Plug and Print“ v odvetví

Tlačový servis  /  20. 04. 2010, 00:00

Spoločnosť HP predstavila rad tlačiarní HP LaserJet Pro s novou technológiou „plug and print“. Tá zákazníkom umožňuje zahájiť tlač už v priebehu dvoch minút bez potreby akéhokoľvek CD. Stačí jednoducho pripojiť netbook, notebook alebo stolový počítač k tlačiarni pomocou USB kábla.

Nová jednofarebná tlačiareň radu HP LaserJet Pro P1100, jedna z najefektívnejších laserových tlačiarní na svete (1), disponuje funkciou HP Smart Install. Táto funkcia zjednodušuje nastavenie tlačiarne bez použitia CD. HP Smart Install poteší aj používateľov radu multifunkčných tlačiarní HP LaserJet Pro M1130/M1210 a radu LaserJet Pro P1566/P1606dn.

„Naši zákazníci vyžadujú ľahkú tlač a my im ju dávame – netreba inštalovať žiadne nemotorné CD-ROMy ani sťahovať ovládače,“ povedal Ron Coughlon, senior viceprezident skupiny LaserJet and Enterprise solutions, Imaging and Printing Group HP. „HP Smart Install je to budúcnosť tlače. A je tu už dnes.“

Spoločnosť HP rovnako predstavila skener HP Scanjet Professional 1000 a tlačiareň radu HP Colour LaserJet Professional CP4020. Scanjet Professional 1000 je prvým prenosným skenerom, ktorý je určený pre rýchle skenovanie za chodu bez potreby batérií alebo AC adaptéra. Tlačiareň LaserJet CP4020 zase prináša jednoduchú farebnú tlač pre každého.

Funkcia Auto On/Off šetrí životné prostredie

Nový rad tlačiarní HP LaserJet Pro prináša profesionálnu tlač za nízku cenu. Zároveň malým a stredným podnikom umožňuje zmenšiť ich dopad na životné prostredie. Tlačiarne totiž obsahujú technológiu HP Auto-On/Off, (technológia automatického zapnutia/vypnutia). Ide o prvú technológiu tlače vo svojom odvetví, ktorá inteligentne vníma, kedy tlačiareň začne a skončí vykonávať aktivitu. Automaticky prispôsobí nastavenie napájania tak, aby mohli používatelia šetriť energiu bez prispôsobovania režimov alebo nastavenia napájania. (2)

S technológiami HP Auto-On/Auto-Off môže rad tlačiarní HP LaserJet P1100 ušetriť až 72 percent nákladov na energie oproti svojmu predchodcovi.(3) Tlačiarne využívajú aj originálne náplne do tlačiarne Original HP LaserJet s tonermi, ktoré umožňujú úsporu energie až 35 percent pri každej strane v porovnaní s predchádzajúcimi zariadeniami.(4) Okrem úspory energie a životného prostredia potešia tlačiarne radu HP LaserJet Pro aj elegantným čiernym vzhľadom v lesklom prevedení.

  • Cenovo dostupné a ultra kompaktné tlačiarne HP LaserJet Pro P1100 (€109 -€129) (5) obsahujú bezdrôtovú funkcionalitu. (6) Ide o najmenšie a cenovo najprístupnejšie laserové tlačiarne spoločnosti HP. Prostredníctvom ponúkanej vysokej rýchlosti tlače, profesionálnej kvality tlače, intuitívneho ovládacieho panelu a technológie HP Auto-On/Auto-Off, pomáhajú tlačiarne HP LaserJet P1102 a P1102w ich zákazníkom zvýšiť efektívnosť za dostupnú cenu. Cena tlačiarne P1102 je 109€, pre model P1102w 129 €.

  • S cenami 149€ pre model M1132 a 199€ pri tlačiarni M1212 patrí tento rad HP LaserJet Pro do skupiny s najnižšou cenou a plne funkčnými laserovými multifunkčnými zariadeniami na trhu. Rad kompaktných multifunkčných tlačiarní zahŕňa štyri modely a vstavanú ethernetovú pripojiteľnosť a funkcie, ktoré šetria energiu, ako napríklad technológie HP Auto-On/Auto-Off a HP Instant-on Copy (okamžité zapnutie kopírovania). Navyše tento rad umožňuje malým a stredným podnikom kopírovať obojstranné ID na jednu stranu s kópiou ID.

  • Tlačiareň HP LaserJet Pro P1566 (€159) (5) a tlačiareň HP LaserJet Pro P1606dn (€229)(5) ponúkajú malým a stredným podnikom výnimočnú kvalitu, výkon a hodnotu. S vysokými rýchlosťami tlače, automatickou obojstrannou tlačou pre úsporu papiera a zabudovanou ethernetovou pripojiteľnosťou,(7) umožňujú tieto nové stolové tlačiarne zákazníkom zvýšiť produktivitu pri každodenných úlohách.

Tlačiarne HP LaserJet Pro P1102w a P1606dn je teraz možné zakúpiť celosvetovo, zatiaľ čo modely HP LaserJet Pro P1102 a P1566 sú momentálne na predaj v Ázii a Európe. Očakáva sa, že rad multifunkčných tlačiarní HP LaserJet Pro M1100/1200 bude k dispozícii celosvetovo v máji 2010.

Navyše spoločnosť HP predstavila dvoj balenie čiernych náplní do tlačiarne HP LaserJet Black Print Cartridge Dual Pack. Pomáha tak malým a stredným podnikom znížiť náklady na tlač veľkých objemov. Od začiatku mája 2010 mesiaca bude dvoj balenia pre rady tlačiarní HP LaserJet P2055, HP LaserJet P1505 a tlačiareň HP LaserJet P1005/P1006 k dispozícii celosvetovo okrem Číny a Indie, kde budú ponúknuté dvoj balenia pre tlačiareň HP LaserJet P1007/P1008.

Profesionálne farby

Rad tlačiarní HP Colour LaserJet Enterprise CP4020, vrátane modelu CP4025, tvoria laserové tlačiarne pripravené na zapojenie do siete. Sú určené na efektívnu farebnú tlač, ktorá ponúka nízke prevádzkové náklady, rýchly procesný tok, povestnú spoľahlivosť a profesionálnu kvalitu tlače.

  • Cena radu tlačiarní CP4020 s pohodlným ovládaním sa pohybuje od €949 do €1249. (5) Štvorriadkový farebný ovládací panel s auto navigačným pomocníkom pomáha bežným používateľom inštinktívne prevádzkovať tlačiareň nezávisle od IT a tak zvyšovať produktivitu kancelárie. Navyše zlepšený ovládač tlače HP Universal Print Driver robí tlač vo farbách jednoduchou a efektívnou. HP EasyColor zlepšuje výstup farebných obrázkov, takže používatelia sa môžu spoľahnúť na konzistentnú kvalitu farebnej tlače každého výtlačku. (8) 

Prvý skener spoločnosti pre mobilných profesionálov

Mobilný skener HP Scanjet Professional 1000 (€249)(5), ktorý váži iba 0,64 kg, umožňuje podnikajúcim zákazníkom skenovať dokumenty v kancelárií, u klienta alebo v teréne. Skener, ktorý obsahuje technológiu HP Instant-on pre šetrenie energie, môže rýchlo skenovať dvojstranné dokumenty v širokom rozpätí veľkostí a hrúbky, od embosovaných kariet až po dlhé formuláre a uložiť ich v rôznych formátoch súborov.

Mobilný skener HP Scanjet Professional 1000 je teraz dostupný celosvetovo.

Neprehliadnite: