Konferencia Gopas TechEd a Daquas DevCon sa spojili do jednej akcie: Technical Education & Developer Database Conference 2010

Tlačový servis  /  13. 04. 2010, 00:00

Spoločnosti Gopas, Daquas a Microsoft usporiadajú v dňoch 26. – 29. apríla 2010 už ôsmy ročník odborného stretnutie IT špecialistov – TechEd 2010.

Tento rok bude program jednoznačne v znamení zlúčenia konferencií Gopas TechEd a Daquas DevCon, ktorého cieľom je rozšíriť okruh tém a zaujať tak širšie IT publikum. Ako už tradične je odborná konferencia určená pre všetkých, ktorí chcú mať prehľad o súčasných a nastávajúcich trendoch v oblasti produktov spoločnosti Microsoft.

Gopas TechEd, najrozsiahlejšia odborná konferencia pre IT špecialistov, sa v ČR koná tento rok už po ôsmykrát. „Tohtoročný TechEd bude určite zaujímavým zlúčením s populárnou vývojárskou konferenciou DevCon, ktorú už 13 rokov úspešne organizuje spoločnosť Daquas. Vďaka tejto fúzii budú mať návštevníci k dispozícii omnoho viac prezentačných blokov zo širšej oblasti tém. „Zároveň sme sa tiež „rozrástli“ o ďalšiu prezentačnú sálu,“ hovorí Ján Dvořák, riaditeľ spoločnosti Gopas. Počítačová škola Gopas, najväčšie IT školiace stredisko v ČR a SR, touto konferenciou na jar vždy prináša hlbší pohľad na nové produkty, technológie a platformy spoločnosti Microsoft. Celý program bude tento rok koncipovaný do troch hlavných sál, rozdelených podľa zamerania prednášok na IT PRO, DEVELOPMENT a GEEK Hall. Posledná zmienená bude návštevníkom ponúkať vysoko odborné prednášky, ktoré štandardne na bežných konferenciách vidieť nemôžu. Po celú dobu akcie bude prebiehať sprievodný program, diskusné fóra a „Ask the Expert“, k dispozícii bude „stánok pre otázky“, konzultácie s poprednými odborníkmi a chýbať nebude ani obľúbená TechEd party.

Jednotlivé semináre sú koncipované vždy do viacerých znalostných úrovní. „Celý program sme pripravili tak, aby si na svoje prišli odborníci z rôznych oblastí IT aj s odlišnou úrovňou znalostí,“ hovorí Jan Dvořák. Medzi tohtoročné najčastejšie témy prednášok patria samozrejme Microsoft Windows Server 2008 R2, Windows 7, Microsoft Office 2010, NET Framework, Visual Studio 2010, Microsoft SQL Server a celý rad ďalších. Ani tento rok nebudú v úvodnom dni chýbať zaujímaví zahraniční hostia.

Spolu je pripravených viac ako 60 prezenčných blokov. Tohtoročný ročník TechEdu sa rovnako ako minulý rok, koná v priestoroch multikina CineStar (predtým Village Cinemas) Černý Most. Po celú dobu stretnutia budú môcť jeho účastníci zdarma využívať WI-FI bezdrôtový internet, pripravené budú i nevyhnutné dobíjacie miesta pre laptopy a každý dostane zdarma poukážky pre využitie fitness a bazénu, ktorý sa nachádza priamo v mieste konania.

Neprehliadnite: