Sharp začal s výrobou solárnych článkov v GREEN FRONT SAKAI

Tlačový servis  /  07. 04. 2010, 00:00

Spoločnosť Sharp spustila na konci marca výrobu vo svojej novej továrni na tenkovrstvové solárne články GREEN FRONT SAKAI umiestnenej neďaleko japonského mesta Sakai (ležiaceho v prefektúre Osaka).

Táto továreň bude vyrábať tenkovrstvové solárne články z veľkoformátových materských skiel s rozmermi 1 000 × 1 400 milimetrov. Tenkovrstvové solárne články sú vyrábané nanesením tenkej vrstvy kremíka na sklenený povrch, čo má za dôsledok výrazné zníženie množstva spotrebovaného kremíka, a to približne na jednu stotinu množstva použitého v kryštalických solárnych článkoch.

Výrobný proces je jednoduchší, a to znamená nižšie výrobné náklady. Z tohto dôvodu je celosvetový dopyt po tenkovrstvových solárnych článkoch, predovšetkým na využitie v najrôznejších fotovoltických elektrárňach, dlhodobo stabilný.

Továreň na tenkovrstvové solárne články v Sakai má slúžiť ako vzorový model pre budúce továrne Sharpu na tenkovrstvové solárne články stavané po celom svete. Sharp chce i v budúcnosti vylepšovať vlastné výrobné technológie a svoje know-how, aby uspokojil stúpajúci dopyt po solárnych článkoch na celom svete.


 

Podrobnosti o novej továrni na tenkovrstvové solárne články:


 

Lokalita: 1 Takumi-cho, Sakai-ku, Sakai, prefektúra Osaka, Japonsko

Výrobná kapacita: 160 MW ročne (v počiatočnej fáze)

Predmet výroby: tenkovrstvové kremíkové solárne články a moduly

Rozmery materských skiel: 1 000 × 1 400 milimetrov

Neprehliadnite: