Samsung predstavuje robotický vysávač Navibot

Tlačový servis  /  29. 03. 2010, 00:00

Samsung Electronics Co. Ltd., popredný výrobca na trhu spotrebnej elektroniky a svetová jednotka v oblasti informačných technológií, predstavuje na základe dlhodobého výskumu a vývoja najmodernejších technologických aplikácií robotický vysávač NaviBot (VCR8855, VCR8845).

Malý, sebestačný a vysoko výkonný pomocník vie vysávať sám bez akejkoľvek pomoci. Je vybavený celým radom špičkových funkcií, ktoré z neho robia skutočného majstra vo vysávaní. Mozgom robotického vysávača NaviBot je operačný systém Windows CE.

 

 

Na rozdiel od doterajších robotických vysávačov disponuje NaviBot unikátnym navigačným systémom Visionary MappingTM, vďaka ktorému si robot dokáže vytvoriť virtuálnu mapu miestnosti, je schopný vyhodnotiť, kde sa v miestnosti presne nachádza, kde sú rozmiestnené predmety a kde je postavená dokovacia stanica.

NaviBot je vybavený 38 bezpečnostnými senzormi, ktoré zaručia spoľahlivé a bezpečné vysávanie bez nárazov a pádov.

 

Pomocou šiestich rôznych módov vysávania (Auto, Manual, Max, Spot, Edge, Odložený štart/Denný harmonogram) si môžete nastaviť upratovanie robota tak, ako vám najviac vyhovuje.

 

Jedinečný je i elegantný dizajn robota NaviBot. Atraktívne prevedenie v modrej farbe s dotykovým LED displejom modelu VCR8855 vás rozhodne upúta. Možno sa vám nechce veriť, ale s robotom NaviBot prichádza skutočne nová éra upratovania, kedy budete mať menej práce a starostí a viac času na vašich blízkych.

 

 

 

 

Visionary mappingTM system

Navigačný systém Visionary Mapping TM, ktorým je NaviBot ako jediný robotický vysávač vybavený, zabezpečuje maximálne efektívny spôsob vysávania. Hlavnou podstatou tohto systému je zabudovaná širokouhlá kamera, ktorá sníma až 30 snímok za sekundu. Vďaka tomuto systému si NaviBot dokáže vytvoriť virtuálnu mapu miestnosti, je schopný si zapamätať, kde už upratal, a vie si vypočítať, kde presne v miestnosti sa nachádza. Na rozdiel od bežných robotických vysávačov pracuje Navibot systematicky, a tak oveľa účinnejšie a rýchlejšie. Taktiež vďaka systému Visionary mapping TM si NaviBot lepšie poradí s dobíjaním. Hneď ako zistí nízky stav batérie, najkratšou cestou sa vyberie do dokovacej stanice. Po nabití sa pritom vráti na miesto, kde zistil, že mu dochádza batéria a automaticky sa pustí opäť do práce.

 

Bezpečnostné senzory

Vďaka 38 senzorom (antikolízne a únikové senzory, senzory proti pádu, nárazníkové senzory, senzory proti namotaniu káblov/kobercových strapcov, senzor gyroskopický a kamerový, auto-stop senzor a senzor stavu batérie) sa NaviBot inteligentne vyhne prekážkam, nenarazí napríklad do nábytku a nespadne ani zo schodov. NaviBot disponuje aj funkciou automatického zastavenia – ak ho zodvihnete zo zeme, ihneď prestane pracovať.

 

Módy vysávania a ovládania

Múdry pomocník do domácnosti Samsung NaviBot ponúka niekoľko rôznych módov vysávania: Auto (1 cyklus vysávania a návrat do dokovacej stanice), Manual (pomocou tlačidiel na diaľkovom ovládaní), Max (pokiaľ sa nevybije batéria), Spot (vyberte miesto, ktoré chcete dôkladne povysávať), Edge (zachádza až k okrajom), Denný harmonogram alebo Odložený štart (môžete si nastaviť čas vysávania na ktorúkoľvek hodinu, ktorá sa vám hodí). Vysávač môžete regulovať buď pomocou infračerveného diaľkového ovládania alebo dotykovo priamo na tele vysávača (model VCR8855) či tlačidlami (model VCR8845).

 

Virtual GuardTM

Virtual Guard™ vytvára virtuálnu stenu alebo bránu. Zatiaľ, čo Virtuálna stena zabráni vysávaču vstúpiť tam, kde nie je vítaný, Virtuálna brána určuje poradie upratovania.

Funkcia Virtuálna stena tak vytvára neviditeľnú stenu, ktorá napríklad zabráni, aby sa Navibot dostal k vášmu domácemu miláčikovi. Vďaka funkcii Virtuálna brána si môžete určiť, v akom poradí budú jednotlivé miestnosti povysávané. Navibot Vám teda nebude nesystematicky prechádzať z jednej miestnosti do druhej, ale najskôr povysáva miestnosť, ktorú zvolíte, a následne sa presunie do druhej.

 

Nabíjanie a efektivita vysávania

NaviBot sa dobije oproti bežnému robotickému vysávaču o 1 hodinu rýchlejšie (len za dve hodiny do plného stavu batérie). Po začatí vydrží upratovať až 90 minút.

Vďaka svojej vysokej výkonnosti si jednoducho poradí s rôznymi povrchmi, ako je tvrdá podlaha, parkety, linoleum, i koberce s nízkym vláknom). Efektívne uprace špinu, prach, vlasy a chlpy špeciálne vyvinutými kefami. Dve špeciálne postranné kefy rotačným pohybom zabezpečujú dôkladné vymetenie prachu a špiny popri stene a v rohoch. NaviBot absorbuje až pollitra nečistôt a jemný prach filtruje pomocou umývateľného HEPA filtru. Nebojí sa pritom ani prahov až do výšky 2 cm.

 

 

Bohaté príslušenstvo

Súčasťou balenia modelu VCR8855 je dokovacia stanica, 2 ks Virtual GuardTM, diaľkové ovládanie, náhradný filter a kefa. Spolu s modelom Samsung NaviBot VCR8855 bude na slovenský trh uvedený aj model VCR8845, ktorý bude mať ovládanie tlačidlami, 1 ks Virtual GuardTM a 1 náhradný filter.

 

Neprehliadnite: