Samsung rozšíril kolekciu LED, LCD a plazmových televízorov na slovenskom trhu

Tlačový servis  /  29. 03. 2010, 00:00

Spoločnosť Samsung Electronics Co., Ltd., popredný hráč na trhu a uznávaný inovátor v oblasti spotrebnej elektroniky, rozšíril tento rok ponuku televízorov na slovenskom trhu.

Samsung tak ako prvá spoločnosť na svete predstavuje ucelené portfólio televízorov rovnomennej značky, pričom LED televízory sú zastúpené 46 modelmi, LCD televízory si môžete zadovážiť v 46 rôznych variantoch a plazmové televízory zastupuje 12 modelov. Modernizovaná služba Internet@TV, ktorá v súčasnosti obsahuje aj funkciu Samsung Apps, vám ponúka rozšírený a prehľadný výber obsahov a aplikácií od popredných poskytovateľov služieb. Vďaka internetovej službe Skype umožňujú LED televízory Samsung videohovor – stačí si len zakúpiť špeciálnu webovú kameru, ktorá je technologicky prispôsobená televízorom Samsung, a jednoducho sa spojiť z pohodlia obývačky s vašimi blízkymi. Spoločnosť Samsung prichádza tento rok na slovenský trh po prvýkrát s 3D televízormi a vďaka ďalším 3D produktom ponúka ako prvá na slovenskom trhu kompletné 3D riešenie pre domácu zábavu.

 

Samsung LED televízory

Spoločnosť Samsung tento rok predstavila ďalšiu generáciu svojich úspešných LED televízorov, ktoré majú ako prvé LED televízory na svete zabudovaný 3D procesor. Zároveň disponujú interaktívnymi funkciami, inovatívnym štýlovým prevedením a ponúkajú širokú škálu možností, ktoré sa prispôsobia štýlu takmer každej obývačky. Nadčasový dizajn podtrhuje celokovová konštrukcia s povrchovou úpravou „kefovaný kov“. Vlajková loď tohto roku, Séria 9000, ktorá na veľtrhu CES získala ocenenie „Best of Innovations“, je v súčasnosti najtenším LED a najpozoruhodnejším Full HD televízorom na svete – dosahuje hrúbku len štyri milimetre!

 

„Všetku energiu a úsilie sme venovali tohtoročnej kolekcii LED televízorov s jediným cieľom: ponúknuť jedinečné zážitky, ktoré dodajú obrazu skutočnú hĺbku. Vďaka tejto kolekcii spoločnosť Samsung opäť nastavuje štandard nielen v oblasti kvality televíznych zážitkov, ale aj technológie a inovácií,“ uviedol Ondřej Lukáč, Regional Marketing Manager AV, Samsung Electronics Czech & Slovak.

 

 

 

Počnúc špičkovou Sériou 9000 až po Sériu 7000 a 6500 ocenené titulom Innovations Honoree majú zákazníci takmer neobmedzený výber modelov, ktoré budú vyhovovať ich individuálnym preferenciám a životnému štýlu. Predovšetkým vlajková loď spoločnosti Samsung, Séria 9000, v súčasnosti predstavuje najpozoruhodnejší HD televízor – typický tenký LED televízor s prvotriednym dotykovým diaľkovým ovládaním a zabudovanou 3D technológiou – svojou prekvapujúcou kvalitou obrazu a možnosťami pripojenia nastavuje nový štandard aj v spojitosti s domácim kinom. Najtenší a plne integrovaný LED televízor na svete Samsung Série 9000 bol skonštruovaný tak, aby si jeho užívateľ mohol vychutnať obraz v tej najvyššej možnej kvalite.

 

Technológia 3D

Všetky tohtoročné nové prémiové modely LED televízorov Samsung Série 7000, 8000 a 9000 obsahujú supervýkonný 3D procesor vyvinutý spoločnosťou Samsung a emitor, ktorý je optimalizovaný pre viacero 3D štandardov, vrátane formátov polovičného a plného, Full HD rozlíšenia a štandardu Blu-ray 3D schváleného Asociáciou pre Blu-ray disky. Okrem toho ponúka 3D systém spoločnosti Samsung obraz v plnom farebnom spektre, vďaka čomu vytvára realistický a podmanivý zážitok z obrazu. Spoločne s prehrávačom Blu-ray 3D diskov (Samsung BD-C6900) tak spoločnosť Samsung ponúka komplexné riešenie, ktoré zákazníkom umožňuje priniesť si trojrozmerné zážitky až domov.

 

Neprekonateľná kvalita obrazu

Prémiové LED televízory spoločnosti Samsung disponujú, vďaka technológii vyvinutej spoločnosťou Samsung, neprekonateľnou kvalitou obrazu, v ktorej sa snúbia výhody LED televízorov s podsvietením okrajov obrazovky s ovládaním stmievacej technológie s priamym zadným podsvietením. Táto technológia v spojení s vysoko výkonnými LED diódami spoločnosti Samsung a funkciou HyperReal Engine s videoprocesorom zabezpečuje neprekonateľnú kvalitu obrazu so žiarivými farbami, hlbokými čiernymi odtieňmi a lepšími kontrastnými pomermi.

 

Zamerané na dizajn

Aj v roku 2010 vychádza Samsung zo svojej tradície inovatívneho prevedenia a predstavuje užšie brúsené kovové rámy striebornej farby, čím ide ďalej, než sú známe čierne rámy mnohých HD televízorov. Spoločnosť Samsung predovšetkým vyvinula priekopnícky štvornohý stojan, vďaka ktorému televízor vypadá skôr ako kus nábytku, než prístroj. Ďalej ponúka nový dizajn Crystal TV „mystic earth“ s chromovanými hranami, vďaka ktorému prístroj lepšie zapadne do prostredia obývačky.

 

Nový pohľad na diaľkový ovládač

Spoločnosť Samsung si pripísala ešte jedno prvenstvo v odbore – plne dotykový diaľkový ovládač, s ktorým sa jednoducho zaobchádza. Farebný dotykový displej ovládača pomôže jednoducho pochopiť jednotlivé funkcie a voľby. Integrovaná Wi-Fi a infračervená technológia ovláda televízne a audiovizuálne zariadenie pomocou tlačidiel na obrazovke a klávesnice QWERTY. Užívateľ má možnosť sledovať vysielaný obraz priamo na diaľkovom ovládači a sledovať tak napríklad prvú časť dôležitého zápasu, pričom na veľkej obrazovke HD televízora práve dobieha film vo formáte Blu-ray (len pri Sérii 9000). Ďalej má možnosť prezerať si súbory s hudbou, fotografiami a video záznamy na počítači s certifikáciou DLNA a následne vybraný obsah presunúť do televízora a vychutnať si ho na väčšej obrazovke. Diaľkový ovládač slúži primárne ako ovládač pre Sériu 9000. Jeho odvodená verzia sa predáva zvlášť ako príslušenstvo pre ostatné modely LED televízorov, vrátane televízorov Série 7000 a 8000.

 

Samsung LCD televízory

Spoločnosť Samsung nie je pozadu ani s LCD HD televízormi pre rok 2010, ktoré sú zastúpené v celkovom počte 46 modelov. Všetky modely disponujú zdokonalenou kvalitou obrazu a pokročilými možnosťami pripojenia. Vďaka podpore sieťového pripojenia DLNA a osvedčenému dizajnu Crystal TV zdvíhajú tieto HDTV v svojej triede latku dokonalosti opäť o niečo vyššie. LCD televízory Samsung Série 750 sú vybavené 3D technológiou, vďaka ktorej obraz doslova vystupuje z obrazovky. Pri všetkých modeloch prichádza Samsung s celým radom vylepšení týkajúcich sa kvality obrazu vrátane technológie HyperReal™, ktorá dokáže zobraziť realisticky pôsobiacu škálu farieb a kontrast. Všetky modely LCD TV určené pre rok 2010 s veľkou rezervou spĺňajú novú normu Energy Star 4.0.

 

LCD HDTV Samsung Série 750

Hlavným hrdinom LCD televízorov Samsung je tento rok Séria 750, v ktorej nájdeme televízory s obnovovacou frekvenciou 200 Hz. Samsung Série 750 ponúka vstavanú podporu 3D zobrazenia a nastavuje tak medzi prístrojmi typu LCD HDTV novú latku moderných inovácií. Spoločnosť Samsung do modelov tejto Série integrovala celý rad patentovaných technológií, a ponúka tým najlepší možný zážitok z 3D HDTV. Najmä vstavaný 3D procesor Samsung bol vyvíjaný tak, aby podporoval hlavné formáty 3D zobrazovania vrátane nedávno schválenej normy „Blu-ray 3D“. Systém 3D zobrazovania spoločnosti Samsung okrem toho prináša obraz s využitím celého farebného spektra k navodeniu vierohodného a podmanivého zážitku zo sledovania.

 

Samsung plazmové televízory

Samsung predstavuje v tomto roku rovnako nové portfólio ultratenkých plazmových HDTV Série 8000, 7000 a 6500. Všetky televízory sú vybavené technológiami, ktoré poskytujú prvotriednu kvalitu obrazu, pokročilé možnosti pripojenia k službe Internet@TV a spĺňajú aj prísnu normu EnergyStar 4.0 – to všetko v tenkom prevedení. Prémiové Série plazmových televízorov (8000 a 7000) obsahujú patentovaný vstavaný 3D procesor Samsung, ktorý dodáva domácemu sledovaniu televízie úplne nový rozmer. 58-palcový model Série 7000 získal na veľtrhu CES 2010 ocenenie Innovations Honoree.

 

Plazmové HDTV Samsung Série 8000

Plazmové HDTV Samsung Série 8000 s tenkou leštenou titánovou hranou s nádychom Crystal TV dizajnu poskytujú zákazníkom dokonalé prepojenie dizajnu a výkonu. Zabudovaná 3D technológia vytvára dojem, akoby obraz vystupoval z obrazovky, zatiaľ čo inovatívne riešenie, ako Real Black Filter a Motion Judder Canceller (MJC), poskytujú doposiaľ nevídanú kvalitu obrazu. Real Black Filter odstraňuje odlesky na obrazovke spôsobené okolitým svetlom, takže čierne prvky a detaily tieňov sú dokonale ostré a zreteľné. MJC potláča chvenie pri pohybe, ktoré neodmysliteľne patrí k rýchlym akčným scénam vo filmoch na filmových pásoch.

 

Aby sa spotrebiteľom dostalo zábavy, ktorá najlepšie vyhovuje ich vkusu, disponujú plazmové televízory Samsung Série 8000 kalibračným režimom obrazu, ktorý umožňuje upraviť kľúčové vlastnosti kvality obrazu k dosiahnutiu optimálneho zobrazenia. Tieto televízory sú rovnako vybavené technológiou CinemaSmooth™ spoločnosti Samsung na prehrávanie obsahu Blu-ray diskov s rýchlosťou 24 fps, čo zodpovedá kvalite, ktorú ponúkajú moderné kiná.

 

Konektivita televízorov a funkcie Samsung Apps v LED, LCD a plazmových televízorov

Vďaka zabudovanému Ethernetovému vstupu a podpore bezdrôtového pripojenia je tohtoročný rad LED, LCD a plazmových televízorov pripravený splniť narastajúce požiadavky spotrebiteľov na „obsah bez hraníc“. Modernizovaná služba Internet@TV v súčasnosti obsahuje aj funkciu Samsung Apps, ktorá zákazníkom ponúka rozšírený a prehľadný výber obsahu a aplikácií od popredných poskytovateľov služieb, akými sú AccuWeather, AP News, Blockbuster, eBay, Fashion TV, Netflix, Picasa, Pandora, Travel Channel, TV Guide, Twitter, USA Today, Vudu a YouTube. Aplikácie je možné sťahovať a zobrazovať aj počas sledovania televízie. Všetky prémiové LED televízory, počnúc Sériou 6500 a vyššie (pri LCD TV od modelov 650 a vyšších) sú vybavené modernizovanou službou Internet@TV spolu s funkciou Samsung Apps.

 

Televízory Samsung podporujú bezdrôtovú technológiu DLNA a umožňujú zdieľať multimediálny obsah s ďalšími zariadeniami, takže spotrebitelia môžu bezdrôtovo prenášať fotografie, filmy a hudbu zo svojho počítača, mobilného telefónu či digitálneho fotoaparátu priamo na veľkú televíznu obrazovku a vychutnať si ich s priateľmi a rodinou.

 

LED televízory Samsung, vďaka internetovej službe Skype, umožňujú videotelefonovanie, a tak sa môžete pohodlne presunúť od osobného počítača do obývačky k televízii a spojiť sa s vašimi blízkymi. Zároveň si môžete dokúpiť špeciálnu webovú kameru, ktorá je technologicky prispôsobená televízorom Samsung a jednoducho sa vďaka magnetu prilepí priamo na televízor.

Neprehliadnite: