Samsung predstavuje nové Blu-ray prehrávače a  Blu-ray domáce kiná

Tlačový servis  /  29. 03. 2010, 00:00

Spoločnosť Samsung Electronics Co., Ltd., popredný hráč na trhu a uznávaný inovátor v oblasti spotrebnej elektroniky, predstavila svoju kolekciu Blu-ray prehrávačov a Blu-ray domácich kín pre rok 2010, s ktorou vstupuje do novej éry poskytovania domácej zábavy v HD rozlíšení.

Blu-ray prehrávače Samsung

Kolekcii piatich Blu-ray prehrávačov dominuje model BD-C6900, ktorý získal na veľtrhu CES cenu Best of Innovations pre rok 2010. BD-C6900 je vybavený funkciou 3D prehrávania a podporuje tak nový štandard 3D Blu-ray. Zákazníkom, ktorí túžia po tom najlepšom z hľadiska dizajnu a výkonu, ponúka BD-C7500 doposiaľ najtenší Blu-ray prehrávač s moderným dizajnom inšpirovaným prírodou. V modeli BD-C6500 sa snúbi výkon s rýchlosťou, zatiaľ čo model BD-C5500, určený začínajúcim užívateľom, je vyrobený z materiálov maximálne šetrných k životnému prostrediu. Všetky prehrávače z kolekcie pre rok 2010 vôbec po prvýkrát podporujú službu Internet@TV, a poskytujú tak prístup k rôznym kategóriám internetového obsahu.

 

„Nové Blu-ray prehrávače Samsung prinášajú inovácie a maximálnu zábavu. Sú zároveň navrhnuté čo možno najelegantnejšie a najekologickejšie a poskytujú vôbec najširšie spektrum možností,“ uviedol David Vaculík, produktový manažér audio-video divízie Samsung.

 

Keďže sú všetky modely zamerané na poskytovanie „domácej zábavy“, majú zabudovanú podporu Wi-Fi. Užívatelia tak vôbec po prvýkrát budú mať možnosť prístupu k modernizovanej službe Internet@TV prostredníctvom svojich Blu-ray prehrávačov Samsung aj v prípade, že nemajú HDTV Samsung. Novou funkciou služby Internet@TV je Samsung Apps - obchod s aplikáciami, kde si užívatelia môžu stiahnuť a zakúpiť obsah a služby. Užívatelia tak majú k dispozícii rozšírený a prehľadný zoznam aplikácií od popredných poskytovateľov služieb, ako sú Blockbuster, eBay, Facebook, Fashion TV, History Chajnnel, Travel Channel, Vudu a YouTube. Všetky aplikácie je možné sťahovať a používať pri sledovaní televízie, čo poskytuje zážitok z interaktívnej zábavy.

 

Blu-ray prehrávač Samsung BD-C7500 je prekrásny, prírodou inšpirovaný prehrávač, ktorý ponúka multimediálny zážitok, ktorý prevyšuje tradičné Blu-ray prehrávače. Model BD-C7500, ktorý na veľtrhu CES 2010 získal v kategórii video komponentov ocenenie Innovations Honoree a vďaka výške len 1,1 palca je najtenším Blu-ray prehrávačom na svete. Tento ultratenký prístroj má elegantný, prírodou inšpirovaný drevený dizajn s lesklým povrchom pripomínajúcim drahokam. Je navrhnutý tak, aby ho bolo možné jednoducho pripevniť na stenu, umiestniť na stojan v uhle 25 stupňov alebo položiť bežným spôsobom.

Prehrávač BD-C7500 sa môže pochváliť kratšou dobou zavádzania a načítania disku, pričom prehrávanie v rozlíšení 1080p reprodukuje filmový obraz rýchlosťou 24 fps bez potreby konverzie na vyššiu snímkovú rýchlosť.

 

S bleskurýchlym 15-sekundovým zavedením a 15- sekundovým načítaním disku je Blu-ray prehrávač Samsung BD-C6500 jedným z najrýchlejších Blu-ray prehrávačov na svete. Tento prehrávač, ktorý na veľtrhu CES 2010 rovnako získal ocenenie Innovations Honoree, je vybavený vylepšeným prehrávaním Blu-ray diskov pomocou technológie AST (Adaptive Servo Technology) spoločnosti Samsung. To všetko v tenkom a elegantnom prevedení s vstavaným Wi-Fi prijímačom v tele prístroja.

 

Model BD-C5500 je určený pre užívateľov, ktorí túžia po vysoko výkonnom Blu-ray prehrávači s pokročilými multimediálnymi funkciami za prijateľnú cenu. Prehrávač je pripravený na používanie Wi-Fi (je potrebné samostatne zakúpiť hardverový kľúč, tzv. Wi-Fi USB dongle), čo umožňuje zákazníkom prechádzať obsah svojich DLNA zariadení alebo využívať najrôznejšie možnosti zábavy prostredníctvom služby Internet@TV.

Blu-ray domáce kiná Samsung

Samsung predstavil na tento rok aj novú generáciu Blu-ray systémov domáceho kina: model HT-C6730W, ktorý na veľtrhu CES získal cenu „Best of Innovations“ pre rok 2010, model HT-C7530W a HT-C6500. Všetky tri modely prichádzajú s novým dizajnom v štýle „retro“ s reproduktormi bez krycej mriežky a sú vybavené novou, poslucháčov podmaňujúcou technológiou Crystal Amplifier.

Všetky nové modely podporujú prepojenie prostredníctvom technológie DLNA, ktorá umožňuje zdieľanie obsahu s ďalšími elektronickými zariadeniami v sieti.

 

Model 1330W HT-C6730W bol vyvinutý pre tých najnáročnejších fanúšikov domáceho kina. Je to najvýkonnejší audiosystém v ponuke spoločnosti Samsung, ktorý ponúka realistický 7.1 kanálový zvuk, vďaka ktorému sa diváci môžu úplne ponoriť do prebiehajúceho deja. Systém obsahuje vstavaný procesor na spracovanie digitálneho signálu (DSP), ktorý umožňuje vytvoriť realistickú ilúziu vertikálne rozlíšeného priestorového zvuku. Prístroj je schopný prehrávať v 1080p rozlíšení ako Blu-ray disky, tak aj štandardné DVD a podporuje zvukové formáty s vysokým rozlíšením vrátane Dolby Digital Plus™, Dolby TrueHD™ a DTS-HD Master Audio.

 

V prípade modelu HT-C7530W s výkonom 800 W sa dostáva dizajn systému domáceho kina na úplne novú úroveň. Prístroj sa môže pochváliť prírodou inšpirovaným Crystal TV dizajnom, ktorý vhodne doplní súčasné moderné interiéri a zároveň bude ladiť so štýlovými HDTV Samsung. Skôr než špičkové audiozariadenie prístroj pripomína luxusný kus nábytku, pretože telo receiveru má textúru pripomínajúcu žilkovanie dreva a je zasadené do luxusného priesvitného materiálu. 5.1 kanálový systém sa skladá z dvoch stĺpcových a dvoch satelitných reproduktorov, dvoch bezdrôtových zadných reproduktorov, centrálnej jednotky a aktívneho subwooferu.

 

HT-C6500 s výkonom 1000W je schopný vytvoriť dokonalú ilúziu domáceho kina v malých priestoroch. Systém podporuje pripojenie prostredníctvom Wi-Fi, obsahuje 1 GB vstavanej pamäte, ponúka 5.1 kanálový priestorový zvuk a pokročilé funkcie automatickej kalibrácie zvuku – to všetko v malom kompaktnom prístroji, ktorý nerobí kompromisy, keď ide o kvalitu obrazu a zvuku.

Neprehliadnite: