Objavte nový rozmer: Samsung ako prvý odštartoval 3D domácu zábavu na slovenskom trhu

Tlačový servis  /  29. 03. 2010, 00:00

Samsung uvádza na trh v SR kompletné 3D riešenie naprieč celým portfóliom LED TV, LCD TV, plaziem, Blu-ray prehrávačov a Blu-ray domácich kín. Objavte kúzlo konverzie bežného obrazu z 2D do 3D reality!

Spoločnosť Samsung Electronics Co., Ltd., popredný hráč na trhu a uznávaný inovátor v oblasti spotrebnej elektroniky, prichádza ako prvý na slovenský trh s uceleným portfóliom  3D produktov, ktoré ponúkajú kompletné 3D riešenie pre domácu zábavu. Vďaka televízorom vybaveným 3D technológiou (LED TV, LCD TV a plazma), Blu-ray prehrávačom, Blu-ray domácim kinám a aktívnym 3D okuliarom máte s produktami Samsung ako prvými na trhu možnosť užiť si sledovanie obľúbeného filmu s dokonalými zážitkami – a to všetko v pohodlí domova! Zároveň nemusíte čakať, až sa u nás objaví viac 3D Blu-ray nosičov, alebo či sa 3D technológii slovenský trh viac prispôsobí. Samsung 3D televízory totiž zvládajú medzi 2D a 3D zobrazením konverziu, ktorú zabezpečuje super výkonný procesor. Ten analyzuje obraz a vyhodnocuje v akej hĺbke obrazu majú predmety byť. Viete si predstaviť, ako asi vyzerá v 3D váš obľúbený seriál alebo akýkoľvek športový prenos?

 

 

„Samsung 3D televízory majú unikátnu vlastnosť, prostredníctvom 10-krokového prepočítavacieho algoritmu dokážu z klasického vysielania v 2D urobiť 3D obraz,“ uviedol Ondřej Lukáč, produktový manažér audio-video divízie Samsung. „V praxi to znamená, že vďaka výkonnému procesoru je reálne možné sledovať bežné pozemné či satelitné vysielanie v 3D,“ dodáva Lukáč.

 

3D technológiu majú všetky televízory od sedmičkového radu vyššie

Všetky tohtoročné nové prémiové modely Samsung LED TV Série 7000, 8000 a 9000, LCD TV Série 750 a Plazma TV Série 7000 obsahujú 3D procesor z technologickej dielne spoločnosti Samsung a emitor, ktorý je optimalizovaný pre viacero 3D štandardov, vrátane formátov polovičného a plného HD rozlíšenia a štandardu Blu-ray 3D schváleného Asociáciou pre Blu-ray disky. Okrem toho ponúka 3D systém spoločnosti Samsung obraz v plnom farebnom spektre, vďaka čomu vytvára realistický a podmanivý zážitok z obrazu.

 

3D televízory Samsung, vďaka internetovej službe Skype, umožňujú aj videotelefonovanie, vďaka čomu sa môžete pohodlne presunúť od osobného počítača do obývačky k televízoru a spojiť sa s vašimi blízkymi. Zároveň si môžete dokúpiť špeciálnu webovú kameru, ktorá je technologicky prispôsobená televízorom Samsung a jednoducho sa prostredníctvom magnetu prilepí priamo na televízor.

 

Jazda prvou triedou – Samsung LED TV Série 9000

Vlajková loď spoločnosti Samsung, LED TV Série 9000, disponuje, rovnako ako ostatné 3D televízory Samsung, technológiou automatickej konverzie, ktorá je zabudovaná v 3D procesore a dokáže v reálnom čase previesť dvojrozmerný obsah do trojrozmerného. To vám umožní vychutnať si v 3D kvalite akýkoľvek program alebo film, na ktorý si spomeniete, a to vrátane vašich vlastných zážitkov natočených na videokamere. Samsung LED TV Série 9000 sa vyznačuje bezkonkurenčnou hrúbkou LED televízora, ktorá dosahuje štyri milimetre! Nadčasový dizajn podtrhuje celokovová konštrukcia s povrchovou úpravou „kefovaný kov“. Televízor vás zároveň ohromí neskutočne dokonalou kvalitou obrazu.

 

Samsung LED TV Série 9000 obsahuje v balení prvotriedne plne dotykové diaľkové ovládanie, ktoré umožňuje sledovať druhý televízny program priamo na ovládaní. Už sa doma nebudete dohadovať, ktorý program pôjde v televízii, Samsung LED TV Série 9000 a dokonalé diaľkové ovládanie vyhovie všetkým!

Samsung LED TV 9000 bude dostupná od leta 2010. (Pozn.: Tento televízor obsahuje rovnako všetky technológie uvedené nižšie, vrátane konverzie z 2D do 3D.)

Luxusná stredná trieda – Samsung LED TV UE40C7000

Samsung LED TV UE40C7000 zapadne svojim dizajnom Ultra Slim, Mystic Earth Touch of Color do každého moderného bytu. V jeho výbave nájdete konverziu z 2D do 3D, funkciu Internet@TV s prístupom k aplikáciám s využitím služby Samsung Apps. Samsung UE40C7000 ponúka 240 Hz technológiu, ktorá zobrazí aj ten najrýchlejší pohyb na obrazovke s reálnym jasom.

 

Stredná trieda – Samsung LCD TV Série 750

Rovnako, ako televízory Samsung s LED podsvietením, ponúkajú aj LCD televízory Samsung s klasickým trubicovým podsvietením (klasické „elcédéčka“) od sedmičkového radu 3D technológiu.

 

LCD TV Série 750, v ktorej nájdeme televízory s obnovovacou frekvenciou 240 Hz, ponúkajú okrem vysokého štandardu zobrazenia aj vstavanú podporu 3D. S 40-palcovou uhlopriečkou má Samsung LE40“C750 3D televízor najpriaznivejšiu cenu na trhu (MOC 1 349 € vrátane DPH). Spoločnosť Samsung do modelov tejto Série integrovala celý rad patentovaných technológií a tým ponúka najlepší možný zážitok z 3D HDTV.

 

Ultra slim – Plazmové TV Samsung Série 7000

Pre milovníkov obrazu veľkých rozmerov, 3D a ušľachtilého dizajnu sú určené plazmové TV Samsung Série 7000. Vyznávačom televíznej zábavy dokážu poskytnúť podmanivý zážitok – a to v štíhlom čiernom leštenom ráme. Tento ultratenký televízor je vybavený množstvom pokročilých technológií zobrazovania a vylepšovania obrazu, vrátane technológie Clear Image Panel, ktorá poskytuje ostrý obraz z každého uhla bez rozdvojovania a rozostrovania obrazu, ku ktorému zvyčajne dochádza pri konvenčných paneloch. Zároveň je vybavený funkciou High-Definition 3D Processing a ponúka IPTV konektivitu pre službu Internet@TV.

 

Zdroj 3D obrazu – 3D Blu-ray prehrávač Samsung BD-C6900 a 3D kino Samsung BD-C6900

Blu-ray prehrávač Samsung BD-C6900 ponúka prepracovaný dizajn s ostrými líniami a polopriehľadným krytom. Ten dáva pri prehrávaní vyniknúť rotujúcemu Blu-ray disku a vďaka oddeleniu od zvyšku prehrávača zabezpečuje lepšiu ochranu mechaniky pred prachom a inými nečistotami. Modré podsvietenie loga Blu-ray podtrhuje eleganciu samotného modelu Samsung BD-C6900. Prehrávač je osadený výkonnejším procesorom a väčšou pamäťou.

 

3D Blu-ray kino Samsung HT-C6930W

Tento model osadený 3D procesorom bol vyvinutý pre najnáročnejších priaznivcov domáceho kina. V zostave je veľmi výkonný audiosystém spoločnosti Samsung, ktorého 1330 W výkonu vytvára realistický priestorový 7.1 kanálový zvuk. Ten spolu s 3D projekciou dokáže vytvoriť dokonalý priestorový zážitok. Systém obsahuje vstavaný procesor na spracovanie digitálneho signálu (DSP), ktorý umožňuje vytvoriť realistickú ilúziu vertikálne rozlíšeného priestorového zvuku. Prístroj je schopný prehrávať v 1080p rozlíšení ako Blu-ray disky, tak aj štandardné DVD a podporuje zvukové formáty s vysokým rozlíšením vrátane Dolby Digital Plus™ a Dolby TrueHD™. Súčasťou systému je osem reproduktorov: širokopásmový reproduktor pre stredový kanál, veľký subwoofer, dva stojanové reproduktory a štyri satelitné reproduktory na vytváranie priestorového zvuku vrátane bezdrôtových zadných satelitných reproduktorov. Samsung HT-C6930W sa vyrába v tmavej čiernej farbe s vysokým leskom, ktorý mu dodáva nádych elegancie zodpovedajúci kvalite zvuku.

Neprehliadnite: